Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lav cafémad derhjemme

Gider du ikke gå udenfor? Invitér vennerne på café hjemme i stuen.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gråvejr, regn, hagl, kulde og vind.

Har du ikke lyst til at gå udenfor? Vil du gerne se dine venner? Vil du gerne have brunch, burger og kage? Du kunne invitere på intimcafe hjemme hos dig selv.

Her har vi samlet opskrifter på (u)traditionelle café retter. Først snupper vi en fyldig brunch, så en syndig eftermiddagskage, og til sidst en omgang mættende aftensmad inden gæsterne skal hjem og slå mave.

Her er ikke sparet på smør, sukker, fedt og kulhydrater.

Velbekomme!

BRUNCH En klassisk brunch skal både kunne tilfredstille morgenmads- og frokostsulten. Og så må der også meget gerne være noget til den søde tand.

Drikke:
Ud over varm te og kaffe må de våde varer meget gerne vække både krop og appetit.

Prøv med et energitilskud i form af Carsten Kysters grønne juice af æble, spinat og citron, en der opfrisker ganen eller en hvis du har fået fingrene i nogle lækre saftige æbler.

Må drikkene godt mætte lidt mere kunne det også være en nem eller .

Morgenmadsindslaget i en standard brunch er ofte lidt græsk yoghurt med müsli. Det kan du gøre meget bedre hjemme i dit eget køkken. Prøv James Prices eller en sund med hjemmelavet rugbrødsrasp.

Så er det tid til de varme indslag.

Varme retter:
Æggene kommer vi ikke udenom. Du kan vælge den nemme løsning og koge dem bløde/smilende/hårde, scramble eller spejle dem.

Du kan også kaste dig ud i mere spændende anretninger som ,,der kombinerer æg med spinat, muffins og cremet hollandaisesauce. Eller den mindre omfattende .

Uanset valg af æg vil dine gæster nok sætte pris på lidt lækker sprødstegt bacon on the side.

Må der gerne være mange varme retter på dit brunchbord kunne en t , en eller være lækre muligheder.

Tibehør:
På bordet må gerne stå ost, smør og syltetøj og måske sammen med lækkert brød. Afhængigt af dit ambitionsniveau kan du bage selv eller smutte til bageren.

LÆS GUIDE

Det søde:
Selvom ingen burde være sultne længere er det blevet tid til noget sødt.

De er selvfølgelig en klassiker der smager de fleste. Du kan også prøve den danske french toast med smagen af smør, brød og kanel, eller en , der ifølge Carsten Kyster kan udvikle afhængighed.

Mere eventyrlystne typer kan kaste sig over en omgang .

Til sidst måske lidt frugt, f.eks. James Price's .

EFTERMIDDAGSKAGEN
En eftermiddagskage skal tilfredstille lækkersult, og kan være den perfekte måde at holde rumlende maver i ro mellem den tidlige brunch-frokost og aftensmaden.

Kager med chokolade:
Prøv Tina Scheftelowitz' , en eller hvad med James Prices bud på både en og en .

Skal det være mindre fedtet er en mulighed.

Tærter med æble:
Carsten Kysters er nem at lave. Birgitte Escherich's kombinerer surt, sødt og knas til perfektion. James Price's kan serveres varm med en kugle kold vaniljeis eller lunken med en klat cremefraiche til. Paul Cunningham står bag opskriften på en engelsk .

Andre kager:
Er det hverken chokolade eller æbler der frister, hvad så med en , en eller , som Camilla Plum kalder en af de bedste kager i verden, hvis man er vild med valnødders sødmefyldte bitterhed.

Du kan også prøve en , en eller en .

AFTENSMAD
Når mørket falder på, og der igen skal mad på bordet, så er burger og suppe klassikere fra cafémenuerne.

Burger:
En rigtig klassisk burger kræver fedt kød, god bacon og en blød bolle. I hvert fald ifølge mesterkokken Henrik Yde Andersen. Læs hans tips til hvordan du sammensætter . Birgitte Escherich har også et bud på hvordan du kan lave .

Er du mere til eksperimenter over burger-temaet kan du prøve , Carsten Kysters , en eller James Price's .

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vegetarer kan kan prøve en eller en

Til en hver god burger hører selvfølgelig en række tilbehør som fritter og dip. Se hvordan du nemt kan lave dine egne , læs opskriften på det kun tager 15 minutter at lave og tjek også Camilla Plum's .

Gider du ikke burger, kan du prøve Paul Cunningham's , som han i øvrigt kalder sit livs kærlighed.

Suppe

Skal det ikke være helt så tungt og fedtet som en burger med fritter, så prøv med suppe.

Her er 7 bud: af Birgitte Escherich, af Oscar Umahro Cadogan, , , af Tina Scheftelowitz, eller af brødrene Price.

Skal maden skylles ned med vin, er der hjælp at hente i .

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden