Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvis temperaturen ligger mellem 92 og 95 grader, får du udnyttet de æteriske olier, der er i kaffen optimalt. Det betyder, at du skal lade elkedlen stå i et minut til halvandet, når vandet har kogt.
Foto: THOMAS BORBERG/POLCREATIV

Hvis temperaturen ligger mellem 92 og 95 grader, får du udnyttet de æteriske olier, der er i kaffen optimalt. Det betyder, at du skal lade elkedlen stå i et minut til halvandet, når vandet har kogt.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hæld ikke spilkogende vand på kaffen

Vil du udnytte din kaffe eller te optimalt, skal vandet køles af inden brug.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du have mest muligt ud af kaffebønnerne, skal du væbne dig med tålmodighed, før du hælder vandet fra elkedlen over på stempelkanden.

Det må nemlig ikke være spilkogende.

LÆS ARTIKEL

»Hvis temperaturen ligger mellem 92 og 95 grader, får du udnyttet de æteriske olier, der er i kaffen optimalt. Det betyder, at du skal lade elkedlen stå i et minut til halvandet, når vandet har kogt«, siger Kurt Dalsgaard, der er direktør i kafferisteriet Kontra Coffee.

LÆS ARTIKEL

Han understreger, at man sagtens kan smage det, hvis kaffevandet har været enten for varmt eller for koldt.

Også tebrygning kræver en særlig fremgangsmåde. Mens almindelig sort te godt kan klare kogende vand, skal temperaturen helst kun være 80 grader, når der brygges grøn te, fortæller Evy Svendsen fra Østerlandsk Thehus i København.

LÆS ARTIKEL

»Jeg plejer at sige, at man skal fylde varmt vand i tekanden, tømme den og derefter hælde vandet fra elkedlen på. På den måde snupper tekanden den overskydende varme, uden at man risikerer kanden ved at hælde skoldhedt vand på en kold kande«, siger Evy Svendsen.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden