Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lav din egen iste

Vil du gerne slippe for kunstige aroma, sukker og konserveringsstoffer, så lav din egen is-te.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du slippe for alskens aroma-, konserverings- og sødestoffer og vil du være sikker på, at der er te i din is-te?

Eller skal din is-te være læskende uden store mængder sukker?

Så lav din egen is-te. Det er legende let.

Den nemme grundopskrift

Bryg cirka 1 liter god stærk te og smag den til med rørsukker eller honning.

Vælg din yndlings-te som basis.

Lad teen afkøle og hæld den på glas med isterninger og 1 skive usprøjtet citron eller alternativt appelsin.

Pynt med en myntekvist og Voilá!

Kan du lide det mere avanceret, så har Isabella Smith ( www.isabellasmith.com) følgende opskrifter parat:

Is-te med abrikos og mynte

Denne te har en flot farve og en dejlig smag.

1 spsk kusmi eller anden te

1 liter kogende vand

3 spsk rørsukker

2 dl Rose’s Abricot (abrikos-sirup. Fås hos vinhandlere og større supermarkeder)

4 friske mynteblade

Kom tebladene i en kande og hæld kogende vand over. Lad teen trække i ca. 5 minutter, eller til den er fint lysebrun.

Si teen og tilsæt Rose’s Abricot og mynteblade. Smag til med sukkeret.

Abrikossirup’en er ret sød i sig selv, så hvis du ikke kan lide teen alt for sød, kan du reducere mængden af sukker.

Lad teen køle helt af. Server med isklumper og eventuelt en skive citron.

Is-te med hyldeblomster

Denne is-te smager af den danske sommer!

1 spsk kusmi eller anden te

3 spsk rørsukker

3 hyldeblomster

1 tsk citronsaft, eller efter smag

1 liter kogende vand

Kom tebladene i en kande og hæld kogende vand over. Lad teen trække i ca. 5 minutter, eller til den er fint lysebrun.

Si teen og tilsæt sukker og hyldeblomster. Lad teen trække til den er afkølet.

Si hyldeblomsterne fra og server med isklumper og eventuelt en skive citron.

Tip: Når hyldeblomsterne er blomstret af, kan man tilsætte en valnøddestor klump frisk, skrællet ingefær i stedet. Det giver en meget lækker og læskende iste.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden