0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Boost din sundhed med tang i maden

Tang er noget af det ældste levende på denne klode, og fyldt med sunde stoffer. Få inspiration til nemme tang-retter her.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
COLUMBUS LETH
Foto: COLUMBUS LETH
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Væksterne er desuden en af de første livsformer, der opstod her på jorden. Tang er havets grøntsag, og det er mange gange sundere end de grøntsager, vi putter i gryden til daglig.

I Østen er tang allerede i mange hundrede år blevet spist som en del af den daglige kost og brugt mod alverdens sygdomme og lidelser.

Tang er dermed en af de bedste kosttilskudsbomber, der findes, og med lidt tang på bordet et par gange om ugen kan du måske holde snuen fra døren. Prøv måske blot med lidt tang som drys på din salat eller på de kogte kartofler.

Nori-tang
Nori-tang, som de fleste kender fra sushi, er den mest almindelige tangtype at støde på herhjemme, og man finder den på hylden hos den asiatiske købmand eller i helsekostbutikkerne.

Nori-tang dyrkes hovedsageligt i Japan og Kina og andre asiatiske lande. Tangen bliver rykket i små stykker og kørt sammen til en slags tangpulp. Derefter bliver pulpen spredt ud på store bakker og tørret, ligesom når man laver papir.

Tangen bliver da også papirtynd, og nori-tang er fantastisk til alle sushiruller og risretter eller bare som en snack, penslet med sesamolie og derefter grillet og endelig knust ud over en gang kogt ris.

Du kan også købe færdige nori-flakes med ristet sesam og grøntsagsgranulater, det bruges til drys på salater, supper eller på en æggemad med mayo – det kan jeg godt anbefale.

Wakame-tang

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce