Bruger man lidt tid på at plukke og samle de nedfaldne op, kan det udmunde i masser af dejlig most. Har man en almindelig saftcentrifuge, kan man sagtens moste sine æbler selv.
Sørg for at skrælle og skære dårligheder af æblerne. Fjern kernehus og skær æblerne i passende størrelse både. Hvis man ikke bryder sig om det brunlige skum, kan saften skummes eller filtreres.
For at forlænge holdbarheden kan man vælge enten at pasteurisere mosten eller at fryse den i egnet emballage. Fryseposer eller saftkartoner egner sig til frysning.
For tips om opbevaring og holdbarhed kan du se flere gode råd på www.mosteri.dk
I køleskabet kan den friske most holde sig i cirka en uge.
Optøet saft holder kun et par dage i køleskabet, men kan holde sig i frosset tilstand i op til et år.
Hvis du hellere vil have et mosteri til at forvandle frugterne til saft, følger her en liste over mosterier, hvor havens æbler kan indleveres:
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind