Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
De er nu fantastiske, de der øjeblikke, hvor man pludselig kan se sammenhængen mellem forskellige begivenheder, som man ikke har haft lejlighed til at koble sammen tidligere. Tag nu bare de her tre mediehistorier fra de seneste uger:
1) Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens søn, Henrik Fogh Rasmussen, som er amerikansk statsborger, har ifølge Politiken fået tilbudt en ikke nærmere specificeret post i Donald Trumps regering.
2) Vores fhv. statsminister og Nato-overkrigsgeneral, der tidligere har omtalt Trump som »en global risiko«, går pludselig ud og roser den nyvalgte præsident, som han nu mener »har potentialet til at genoprette verdens tillid til amerikansk lederskab«.
3) Arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner rapporterer, at et stigende antal curlingforældre stadig står parat til at hjælpe deres børn fremad i verden, når børnene er blevet voksne.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Instrukssagen ender med en rigsretssag mod tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V). Det er første rigsretssag efter tamilsagen, der i 1993 kostede Poul Schlüter statsministerposten.
Hele verden fulgte med, da den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj i sommer blev forgiftet. I weekenden vendte han så tilbage til Rusland efter måneders eksil. Og blev straks anholdt. Nu er vrede demonstranter over hele landet gået på gaden i kæmpeprotester. I dette afsnit fortæller Politikens internationale redaktør, Michael Jarlner, hvordan Navalnyj er blevet så populær. Og hvorfor Putin tilsyneladende vil gøre alt for at stoppe ham.
To taler på Venstres ekstraordinære landsmøde i søndags viser med al tydelighed krisen i partiet Venstre. I dette afsnit svarer Politikens politiske kommentator Kristian Madsen på, hvad det er for to Danmarksbilleder, Støjberg og Ellemann tegner? Og hvem er den nye næstformand, der kalder sig selv kedelig?
Lørdag aften gik de igen på gaden for at demonstrere for frihed, for at ophæve restriktionerne, mod vaccinetvang og epidemilov. De tror ikke på, at Covid-19 er farlig, de tror ikke på eksperterne eller på systemet. Alexander Sjöberg er journalist på Politiken, og han har fulgt bevægelsen, der kalder sig 'Men in Black'. Han svarer på, hvem de er, hvad de vil, og hvorfor de har ledt efter adresser på politiske partier.