0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Niels Munk Jensen

Dødsfald
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

•Pensioneret ingeniør fra F.L. Smidth Holger Hagelberg skriver mindeord om ingeniør Niels Munk Jensen, Frederikssund, 70 år:

Niels Munk Jensen efterlader sig et dybt savn hos mange tidligere kolleger i F.L. Smidth, som også efter hans pensionering nød godt af hans hjælpsomhed og gode råd.

Niels var en betroet medarbejder i F.L. Smidth i over 50 år.

Og han var i alle henseender firmaets mand.

Både herhjemme og ude i den store verden identificerede sig han sig med F.L. Smidth og gjorde altid, hvad han kunne, for at sikre sig tilfredse kunder.

Som ganske ung blev han elev på maskinfabrikken i F.L. Smidth, og senere tog han en uddannelse som teknikumingeniør.

Efter et par år som løjtnant på Flyvestation Værløse vendte han tilbage til F.L. Smidth.

Det var her, hans fremtid skulle ligge.

Inden længe fik han opgaver i udlandet, bl.a. med montage af cementanlæg, og snart fulgte langvarige udstationeringer, hvor han havde sin familie med.

Ved byggemøder under fremmede himmelstrøg var han eminent til at forklare problemer og pege på løsninger, og ofte kunne han gribe en skitseblok og med få streger anskueliggøre for kunden, hvad der skulle gøres.

Alle, der har arbejdet sammen med Niels, husker ham som en god kollega, der gerne øste af sin viden og erfaring. Han har lært mange unge ingeniører op, og det var typisk for ham, at han senere fastholdt kontakten med dem.

Ved sit 50-års jubilæum modtog Niels dronningens belønningsmedalje.

Sygdom tvang ham til at gå på pension, men F.L. Smidth kunne til det sidste trække på hans viden og erfaring, når særlige opgaver skulle løses.

navne@pol.dk