0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Søren Langvad

Formand for Dansk-Islandsk Samfund, Steen Lindholm, skriver mindeord om direktør, civilingeniør Søren Langvad, Kgs. Lyngby, 88 år:

Dødsfald
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Da nsk-Islandsk Samfunds tidligere formand, civilingeniør Søren Langvad, er pludselig død. Meddelelsen om hans bortgang er blevet modtaget med sorg af alle danske islandsvenner.

Søren Langvad var som mangeårig direktør for entreprenørfirmaet Pihl & Søn bedst kendt som en af Danmarks mest fremtrædende erhvervspersoner, men en mindst lige så betydningsfuld del af hans liv drejede sig om hans tætte relationer til Island.

Med en dansk far og en islandsk mor var han så at sige født til at færdes både i Island og i Danmark, og han stod gennem Pihls islandske datterselskab i spidsen for mange væsentlige ingeniørprojekter også i Island.

Kærligheden til Island var en rød tråd gennem Søren Langvads liv, og han betragtede Island som sit andet fædreland.

Mange gange om året var han på besøg i landet, og hvert år fiskede han laks i de islandske elve. Hvis nogen udtalte sig negativt om Island, var Søren Langvad altid klar med et forsvar for det land og den befolkning, han elskede.

I 1971 indtrådte han i bestyrelsen for Dansk-Islandsk Samfund, og tre år senere - i 1974 - overtog han formandsposten. De følgende 28 år stod Søren Langvad i spidsen for foreningen, hvis formål er at pleje og udbygge de nære venskabelige forbindelser mellem Island og Danmark.

Søren Langvad tog som formand en række initiativer, bl.a. i form af kulturelle arrangementer og oplysende foredrag om Island, udgivelser og optræden med islandske kunstnere eller præsentation af islandsk kunst.

Hans indsats har været af uvurderlig betydning for udviklingen af vor forening og de dansk-islandske relationer, ligesom han i al diskretion ydede økonomisk støtte til projekter, der kunne fremme det gode forhold imellem vore to lande.

Efter sin afgang som formand i 2002 fulgte Søren Langvad altid intenst og engageret med i Dansk-Islandsk Samfunds virksomhed, ligesom han deltog i de fleste af vore arrangementer og fortsat igennem sin danske virksomhed sørgede for, at foreningen fik god hjælp til de sekretariatsmæssige opgaver.

Vi vil savne ham, hans vid og hans humor, men mindet om ham vil leve længe både i Island og i Danmark.

navne@pol.dk

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere