Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lars Togeby

Lars Togeby, solist, komponist og orkesterleder, fylder 70 år i morgen.

Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lars Togeby har været med i første række, siden han som teenager startede jazzbandet Red Hot Peppers, der vandt Ekstra Bladets pris som bedste jazzorkester i slutningen af 1950’erne.

Han er selvlært musiker og gjorde det så godt, at han i 1971 blev medlem af Radiojazzgruppen. Han havde dog ambitioner om selv at stå i spidsen for en gruppe, så han dannede Creme Fraiche, der blev til et bigband med betydelig succes.

I en halv snes år var han desuden medlem af Radioens Big Band, hvor han ofte optrådte som solist. Instrumentet er især et flygelhorn, som han mestrer med form og opfindsomhed.

Som komponist og arrangør har han leveret en række værker til både egne grupper, Radioens Big Band, Det Belgiske Radiobigband, Thad Jones Eclipse, New Music Orchestra, Tolvan, Tronheim big band og Bjarne Rostvold kvintet.

Det er blevet til en række priser, bl.a. Ben Webster Prisen, Årets Tonekunstner, Sørens Penge og Årets Frederiksberg Kunstner.

Lars Togeby har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium og Det Fynske Musikkonservatorium.

I de senere år har han ledet Lars Togeby Jazz Septet med bl.a. saxofonisterne Per Goldschmidt og Jan zum Vohrde i blæsergruppen. Her kan hans arrangementer og egne kompositioner høres ved koncerter i København og i provinsen.

navne@pol.dk

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden