Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Sven Erik Nordberg

Sven Erik Nordberg, Ambassadør, Frederiksberg fylder 75 år i dag.

Fødselsdage
FOR ABONNENTER

Siden ambassadør Sven Erik Nordberg i slutningen af 2007 blev pensioneret fra den danske udenrigstjeneste har han været aktiv i København-Langelinie Rotary klub, været formand i ejerforeningen, hvor han bor, deltaget i forelæsninger på Folkeuniversitetet samt ugentligt tennisspil og besøg i fitnesscenter.

Ambassadøren er i øvrigt filmfreak og går ofte i biografen.

Sven Erik Nordbergs sidste udepost - fra 2005 - var ambassadørjobbet i Bern i Schweiz, hvorfra han også dækkede Liechtenstein og Vatikanstaten. Efterfølgende løste han konsulentopgaver i Udenrigsministeriets økonomiafdeling.

Fragtmandens søn fra Vangede fik en handelsuddannelse i ØK og siden HH fra Niels Brock og HD fra Handelshøjskolen.

Oven på arbejdsophold i Italien og Tyskland, hvor han solgte hhv. marmor og granit, samt stilling som regional eksportchef i Løvens Kemiske Fabrik kom Sven Erik Nordberg i 1973 til udenrigstjenesten.

Det var naturligt nok især handelsspørgsmål, der blev Sven Erik Nordbergs felt. Skiftende med stadig tungere job i ministeriet var han bl.a. udsendt til ambassaderne i Bukarest og Moskva, før han 1991-95 blev dansk ambassadør i Tallinn i Estland.

Oven på en kontorchefpost i Danida med ansvar for erhvervssekretariatet for udviklingsbistand var Sven Erik Nordberg fra 1998 ambassadør i Riyadh i Saudi-Arabien, hvorfra han også dækkede Kuwait, Bahrain, Qatar, Oman og Yemen, før turen gik til Schweiz.

navne@pol.dk

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce