0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Thorkild Møller

Thorkild Møller, toldkonsulent, Fanø fylder 80 år i morgen.

Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Thorkild Møller blev født i Frederikshavn, men har boet i Struer, Odense, Haderslev, Næstved, Holbæk og Sønderborg - i sidstnævnte by tog han studentereksamen i 1951.

Arbejdet i toldvæsenet førte ham til hovedstaden i næsten 40 år, inden han ved sin pensionering valgte at købe grund og bygge hus i Sønderho på Fanø.

Et politisk aktivt liv i Det Radikale Venstre lå i familietraditionerne, og blev udviklet i Radikal Ungdom, som han blev landsformand for 1959 -62.

Derefter beklædte han flere poster i moderpartiet og blev indvalgt i Gladsaxe Kommunalbestyrelse i 1970, hvor han både var skoleudvalgsformand og viceborgmester.

Arbejdet i toldvæsenet kunne passes sideløbende med andre poster blandt andet som medlem af Landsskatteretten i 22 år og siden som medlem af Danmark Radios bestyrelse i over 10 år. Et mangeårigt samarbejde med den gamle veteran Hermod Lannung førte til plads i Hermod Lannungs Fredsfond.

I tiden 1978-1991 var Thorkild Møller valgt som landsformand for Det Radikale Venstres Landsforbund.

Efter bosætningen på Fanø i 1999 indvalgtes Thorkild Møller ved valget i 2001 i Ribe Amtsråd, som han sad i, indtil amterne blev nedlagt i 2009. Han engagerede sig hurtigt i lokalt arbejde på Fanø, blandt andet i Fonden gamle Sønderho og Sønderho Borgerforening samt i Fanø Kunstmuseum, for hvilket han i dag er bestyrelsesformand.

navne@pol.dk

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere