0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ole Arboe

Formand Ole Arboe, København, bliver 70 år den 4. juli.

Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Formand for Nyhavn Erhvervsforening Ole Arboe har i høj grad været med til at præge Nyhavn og til at give havnen nyt liv og højnet standarden gennem de sidste 20 år. Ole Arboes formandskab omfatter også Nyhavns Restauratør- og Arbejdsgiverforening (NRAF), Restauratørernes Arbejdsgiverforening (RAF-2000) og Foreningen af Udeserveringssteder i København (FUK).

Nørrebrodrengen Ole Arboe indledte sin erhvervskarriere med en læreplads på B&W’s maskinafdeling, Christianshavn. Derefter fulgte militærtjeneste i søværnet, hvor fødselaren som marinesoldat deltog i søopmåling af Davisstrædet ved Grønland. Hjemme igen blev det KTAS og organisationsarbejde i COTD, formandshverv for Teleteknikerne og medlemskab af KTAS' bestyrelse. Efter 31 år ved KTAS og TDC var det Nyhavn, der fik gavn af Arboes organisationsarbejde.

I 1988 valgte Ole Arboe sammen med fire gode venner at etablere sig som restauratør i Nyhavn med Restaurant Elverhøj og senere også cafe/restauranten på Charlottenborg, Nyhavn 2 samt Portalen i Greve. Som restauratør blev han opmærksom på, at der manglede en samlende forening i Nyhavn, og tog i 1991 initiativet til Erhvervsforeningen. En overordnet målsætning har været at skabe bedre forhold for såvel arbejdsgivere som ansatte i Nyhavn. År 2000 fik han sin ilddåb, da RBF (Restaurationsbranchens Forbund) etablerede konflikt i havnen. Efter tre hårde år blev konflikten bragt til ophør.

Ole Arboe har virket i en række arbejdsgrupper vedrørende bl.a. brolægningen af Nyhavn, nyt affaldssystem i Nyhavn (Sug), Indre By Lokaludvalg samt den forholdsvis nye Havnepromenade. Det seneste initiativ er Nyhavnsgruppen. Det er en demokratisk forening for området Frederiksstaden, Gammelholm, Kongens Nytorv og Nyhavn. Formålet er at arbejde for et bredt samarbejde for hele Nyhavn-området.

navne@pol.dk

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris