0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsikringsboss arbejder som historiker

Tidligere forsikringsdirektør og folketingsmedlem Bent Knie-Andersen fylder 70 år i morgen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Klaus Møller
Foto: Klaus Møller

Fødselar. Bent Knie-Andersen.

Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tidligere forsikringsdirektør og folketingsmedlem Bent Knie-Andersen, Charlottenlund, er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1968 og har senere bygget videre på sin uddannelse med studieophold ved Stanford Universitet i USA og studier ved Insead i Frankrig.

Løbebane med afstikker
Karrieren kom med en enkelt afstikker til at stå i forsikringens tegn.

Fra 1969 til 1971 var Bent Knie-Andersen sekretariatschef for Forsikringsselskabernes Forhandlingsorganisation.

I 1971 fik han en stilling som underdirektør i Jyllands Kreditforening, der i dag er en del af Nykredit.

I 1977 vendte han tilbage til forsikringens verden. Han blev hentet til forsikringsselskabet Alm. Brand af 1792 som direktør, for i 1980 at blive administrerende direktør for hele Alm. Brand-koncernen. Et job, som Bent Knie-Andersen varetog, indtil han blev pensioneret i 2002.

Forsikringsmand og politiker
Ud over jobbet som administrerende direktør har Bent Knie-Andersen i løbet af karrieren varetaget alle væsentlige formandskaber inden for den danske forsikringsbranche.

Han var således formand for Foreningen af Gensidige Forsikringsselskaber fra 1982 til 1993, formand for brancheforeningen Forsikring & Pension fra 1993 til 2000 og præsident for de gensidige forsikringsselskabers verdensorganisation Aisam fra 2000 til 2002.

I begyndelsen af karrieren var der optræk til en politisk livsbane.

Da Venstre, som han var opstillet for, fik et kanonvalg i 1975, blev han medlem af Folketinget, men røg ud igen ved næste valg i 1977.

Historisk interesse
Interessen for samfundsforhold var dog intakt, så han kastede sig efter pensioneringen i 2002 ud i en akademisk karriere, der har ført til adskillige bogudgivelser og i 2009 til tildeling af ph.d.-graden i historie fra Syddansk Universitet på en afhandling om de danske guldsmedelaug, som er blevet udgivet af Nationalmuseet.

For øjeblikket forsker han i guldsmedene på De Vestindiske Øer i dansketiden, hvilket vil sige frem til 1917. Bent Knie-Andersen er udnævnt til ridder af første grad.

Han har siddet i adskillige bestyrelser som Group4Falck A/S og i en periode været næstformand i Kræftens Bekæmpelse og formand for Folketeatret.

For øjeblikket er han blandt andet formand for Frilandsmuseets Venner og varetager hvervet som formand for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond under Kulturministeriet.

navne@pol.dk

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere