0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regering og erhvervsliv går sammen om digital indsats

Danmark skal stå skarpt i den nye, digitale virkelighed. Derfor er der skabt en såkaldt "Digital Hub Denmark".

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen vil have, at Danmark skal være foran på de tre områder kunstig intelligens, internet of things og big data. Derfor præsenterer regeringen tirsdag en ny, digital vækstplan.

En af hovedpunkterne i planen er en sammenslutning af erhvervslivet, det offentlige og uddannelsesinstitutioner kaldet 'Digital Hub Denmark'.

»Vores mål er, at vi skal være first in class i Europa på disse tre områder, men det er vi ikke i dag«.

»Vi vil skabe et stærkere tech-miljø i Danmark og sikre virksomhederne adgang til kompetencer og førende viden inden for de tre områder, så virksomhederne herhjemme får viden. Men også for at gøre det attraktivt at placere sig i Danmark«, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til Berlingske Business.

Ifølge Berlingske vil regeringen afsætte 20 millioner kroner i 2018 og herefter 25 millioner kroner om året til at skabe 'Digital Hub Denmark'. Andre aktører som eksempelvis brancheforeningen FinansDanmark skyder også penge i projektet.

Hovedopgaverne for indsatsen er at koordinere samarbejde mellem deltagerne, forske i nye teknologier, styrke adgang til viden og eksperter for selskaber og markedsføring af Danmark på området.

»Data er simpelthen det nye guld, og her vil vi komme med forskellige initiativer, så det bliver muligt for private virksomheder at bruge offentlige data på en helt anden måde«.

»Men også så private virksomheder kan bruge deres data på nye måder. Vi har en guldmine på dette område, siger Brian Mikkelsen til Business.

Hos FinansDanmark, der repræsenterer finanssektoren, ser man frem til arbejdet.

»Vi lever allerede i et af verdens mest digitale samfund«.

»Men hvis vi skal få fuldt udbytte af vores viden og drage nytte af nye teknologier som Big Data, kunstig intelligens og Internet of Things, så er det vigtigt, at vi arbejder på tværs af sektorer, virksomheder og offentlige institutioner«, skriver direktør i FinansDanmark Ulrik Nødgaard i en pressemeddelelse.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden