0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny boligaftale letter ejendomsværdiskat og grundskyld

Ny aftale letter ejendomsværdiskatten med tre milliarder kroner. Og grundskylden stiger mindre end forudsat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Ny aftale letter ejendomsværdiskatten med tre milliarder kroner. Og grundskylden stiger mindre end forudsat.

Dansk økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Dansk økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligskatterne må ikke stige, selv om de nye boligskatteregler er udskudt fra 2021 til 2024. Det er et flertal på Christiansborg enig om.

Derfor har partierne bag boligskatteforliget fredag indgået en aftale om at lette ejendomsværdiskatten allerede i 2021. Samtidig skal grundskylden stige mindre end ellers forudsat fra 2021 til 2024. Det oplyser Skatteministeriet.

Aftalen kommer efter regeringens eftersyn af skattevæsenets it-problemer. Eftersynet i efteråret 2019 viste, at det var nødvendigt at udskyde implementeringen af de nye boligskatteregler med tre år fra 2021 til 2024.

»Regeringen ønsker tryghed for boligejerne og ro om boligskatterne. Derfor har vi været fast besluttede på, at selv om vi er nødt til at udskyde de nye boligskatteregler fra 2021 til 2024, må det ikke få den konsekvens, at boligskatterne stiger«, siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder konkret, at ejendomsværdiskatten lempes med cirka tre milliarder kroner i 2021-2023. Samtidig sikre aftalen, at grundskylden højst kan stige med 2,8 procent årligt i 2022 til 2024.

Aftalen betyder desuden, at boligejere kan vælge at at betale den indefrosne grundskyld fra 2021. Hvis man i stedet vælger indefryse grundskylden, vil det stadig være rentefrit.

Ro om boligskatter

Aftalen skal give ro om boligskatterne, siger Morten Bødskov.

»Det er en stor beslutning af købe bolig, og for mange danskere er det den største økonomiske beslutning, der skal træffes i livet«.

»Derfor skal man selvfølgelig kunne vide sig sikker på, hvilke skatteregler der gælder. Det sikrer vi med aftalen«, siger Morten Bødskov.

It-råd advarer: Stor risiko for, at ny beskatning af boliger går galt

Han fremhæver desuden, at der tilbagebetales i alt 13 milliarder kroner til 715.000 boligejere, der har betalt for meget i boligskat. Det skyldes, at deres boliger er blevet vurderet for højt.

»Jeg er meget glad for, at vi i takt med, at de nye vurderinger kommer ud, kan kompensere de boligejere, der har betalt for meget i boligskat med i gennemsnit 18.000 kroner skattefrit«.

»Det vil nok være et beløb, der falder på et tørt sted hos rigtig mange danskere«, siger Morten Bødskov.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden