0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Simon Fals
Foto: Simon Fals
Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Coronaudbrud giver B&O stort salgsfald og milliontab

I det næste regnskabsår, der løber fra juni til og med udgangen af maj 2021, venter B&O vækst i salget.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Udbruddet af coronavirus har tildelt Bang & Olufsen store økonomiske tæsk.

I marts, april og maj er selskabets salg faldet med tæt på 40 procent, mens der på bundlinjen har været et tab på 135 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets regnskab for perioden tirsdag.

»Det har været et skuffende år for Bang & Olufsen«, lyder dommen fra topchef Kristian Teär i en kommentar til regnskabet.

Allerede inden virusudbruddet var B&O inde i en hård periode med svigtende salg, og selskabet var derfor ved at omstille sig.

Der blev blandt andet i marts annonceret en spareplan, hvor der blev sagt farvel til 115 ansatte - cirka ti procent af den samlede stab.

Men da resultaterne begyndte at vise sig, kom pandemien, forklarer chefen.

Udbruddet af coronavirus har haft store konsekvenser får B&O, der har måttet sælge nye aktier for at få flere penge i kassen.

Det har indbragt yderligere 356 millioner kroner til at forsøge at komme oven på igen efter coronakrisen.

»Med vores nye strategi er vores mål at løse nogle af de fundamentale problemer i vores kerneforretning og sikre, at vi igen bliver lønsomme«.

»Men vi anerkender, at det vil blive et udfordrende år, da vi fortsætter med at eksekvere på vores nye strategi midt i den usikkerhed, der er forbundet med Covid-19«, siger Kristian Teär.

I marts, april og maj, der er fjerde og sidste kvartal i B&O's skæve regnskabsår, omsatte selskabet for 377 millioner kroner.

Der blev dermed sat punktum for et yderst udfordrende regnskabsår for B&O, der langt fra er blevet, som selskabet havde ventet.

I perioden er selskabets salg faldet med tæt på 30 procent. Da regnskabsåret blev indledt, havde B&O stillet investorerne en encifret salgsvækst i udsigt.

En del af salget ventes dog at vende tilbage i det nye regnskabsår.

Her ventes omsætningen at vokse til 2,2 milliarder kroner, hvilket er omtrent 200 millioner kroner mere end i det netop afsluttede regnskabsår.

Der opstilles ikke forventninger til bundlinjen, som i regnskabsåret 2019/20 viste et samlet tab på 576 millioner kroner.

Det skyldtes til dels en nedskrivning til et skatteaktiv på 265 millioner kroner.

Ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden