Om Politiken

Politiken besvarer dine spørgsmål

Hvilken skrifttype bruger Politiken, hvordan får jeg et læserbrev i avisen, hvad kan jeg bruge Politikens Oplysning til? Disse og mange flere spørgsmål besvares her.

Om Politiken

Hvornår og af hvem blev Politiken stiftet?

Det var Edvard Brandes, Viggo Hørup og Herman Bing, der 1. oktober 1884 sendte et nyt dagblad på gaden. Politiken kunne dengang købes for fem øre og blev trykt i 2.000 eksemplarer.

Hvordan er Politikens tilhørsforhold til Jyllands-Posten og Ekstra Bladet?

De er ejet af samme koncern, JP/Politikens Hus A/S, men der er intet redaktionelt samarbejde, og regnskaberne er individuelle. ( www.jppol.dk)

Hvilken skrifttype bruger Politiken?

Politikens typografi hedder Capitolium News og er designet af hollænderen Gerard Unger.

Hvor stort er Politikens oplag?

Politiken udkommer i omkring 107.000 eksemplarer i hverdage og godt 137.000 eksemplarer om søndagen - tal fra 2008. (se Dansk Oplagskontrol på www.do.dk )

Hvornår er der deadline på avisen?

På almindelige dage har avisens førsteudgave – de aviser, der skal længst væk i landet – deadline klokken 22, torsdag til søndag en halv time før og lørdag noget tidligere. Andenudgaven går omkring midnat. Og deadline er deadline. Hvis ikke den sidste side er skrevet, redigeret, korrekturlæst og sendt af sted inden da, forsinker det trykkeriet og hele distributionen af avisen. Det kan koste flere hundredtusinder kroner.

Hvordan får jeg et læserbrev i Politiken?

Læserbreve må højst være på 100 ord, mens debatindlæg må være på 400 ord. Læserbreve og debatindlæg sendes med navn, titel og postadresse til Debatredaktionen. Indlæg kan indsendes på politiken.dk/senddebatindlæg.

Der bringes kun tekster alene sendt til Politiken. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere i indsendte tekster.

Hvordan får jeg fat i en gammel artikel?

Artikler fra 1975 og frem kan søges via databasen Infomedia – www.infomedia.dk – som alle folkebiblioteker har adgang til. Artiklerne findes i fuld tekst fra 1993 og frem i basen, mens artiklerne fra 1975 til 1992 i mange tilfælde kun er et uddrag eller en reference. Den fulde tekst kan i de fleste tilfælde skaffes via folkebibliotekerne. Ellers hjælper Politikens Oplysning gerne.

Større artikler og anmeldelser fra perioden 1940 til 1978 kan findes via bibliotekernes Avis Kronik Indeks, som er videreført via www.bibliotek.dk. Her kan man søge i ’Artikler’ og finde referencer til artikler og anmeldelser i danske aviser og over 700 tidsskrifter. Når man har fundet referencen kan artiklen bestilles i fuld tekst direkte fra websiden.

Hvis du mangler en enkelt ældre artikel fra Politiken eller politiken.dk, så skriv til artikler@jppol.dk - så sender vi artiklen gratis.

Hvordan får jeg fat i en gammel avisforside?

Bestilles via Politiken Plus: http://plus.politiken.dk/Pages/Search.aspx?search=avisforside

Hvordan kommer jeg i kontakt med Politiken?

Du kan altid ringe til omstillingen på 3347 1200 og spørge efter den person eller afdeling, du vil i kontakt med.

Du kan også sende en mail. Journalisternes mailadresser står i avisen og på Politiken.dk på artiklerne, det er oftest det fulde navn adskilt af punktum. F.eks. hans.hansen@pol.dk

Alle redaktioner har desuden en fællesmail, eksempelvis indland@pol.dk - en fælles oversigt over Politikens afdelinger og redaktioner findes her.

Meget er forandret siden Politiken lavede en præsentationsfilm om tilblivelsen af Den Levende Avis i 2003. Men rytmen og kernen i journalistikken er den samme.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce