0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk: Mød den ikoniske forfatter Eileen Myles

Bogfolk har i weekenden været på Louisiana Literature Festival, hvor vi interviewede forfatteren Eileen Myles. Myles er et ikon, der har over 20 udgivelser bag sig. I hjembyen New York har Myles længe haft kultstatus og været en kendt figur i LGBT+ miljøet.

Cathy Opie
Foto: Cathy Opie
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

#85: Mød ikonet Eileen Myles - “The rockstar of modern poetry”
#85: Mød ikonet Eileen Myles - “The rockstar of modern poetry”

Henter…

I interviewet kan du høre Myles fortælle om amerikansk poesi i 80’erne og 90’erne, og om hvilken indflydelse Ronald Reagans opgør med kunststøtten dengang havde på undergrunden i New York. Hør også om da Myles stillede op som præsidentkandidat med det formål at være en repræsentant for queers, kvinder og kunstnere. Myles har med sit forfatterskab altid forsøgt at give en stemme til outsiderne.

Jeg tror ikke det er blevet værre, jeg tror det ser værre ud – Nu ligner det, hvad det er

I ugens podcast kan du blive klogere på ikonet Eileen Myles. Om forfatterens forsøg på at gøre poesi politisk, forholdet til Instagram og teknologi, om Myles’ møde med en ung Madonna, om ikke at være på Louisiana Literatures programplakat og forholdet til det aktuelle politiske klima i USA. Myles siger selv: »Jeg tror ikke det er blevet værre, jeg tror det ser værre ud – Nu ligner det, hvad det er«.

Eileen Myles er netop nu aktuel i Danmark med ’IKKE MIG’ der er den første danske udgivelse af forfatterens værker. Den er oversat af forfatter Mette Moestrup og udgivet på OVO press.




Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts