Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: Cathy Opie
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Mød den ikoniske forfatter Eileen Myles

Bogfolk har i weekenden været på Louisiana Literature Festival, hvor vi interviewede forfatteren Eileen Myles. Myles er et ikon, der har over 20 udgivelser bag sig. I hjembyen New York har Myles længe haft kultstatus og været en kendt figur i LGBT+ miljøet.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I interviewet kan du høre Myles fortælle om amerikansk poesi i 80’erne og 90’erne, og om hvilken indflydelse Ronald Reagans opgør med kunststøtten dengang havde på undergrunden i New York.  Hør også om da Myles stillede op som præsidentkandidat med det formål at være en repræsentant for queers, kvinder og kunstnere. Myles har med sit forfatterskab altid forsøgt at give en stemme til outsiderne.

Jeg tror ikke det er blevet værre, jeg tror det ser værre ud – Nu ligner det, hvad det er

I ugens podcast kan du blive klogere på ikonet Eileen Myles. Om forfatterens forsøg på at gøre poesi politisk, forholdet til Instagram og teknologi, om Myles’ møde med en ung Madonna, om ikke at være på Louisiana Literatures programplakat og forholdet til det aktuelle politiske klima i USA. Myles siger selv: »Jeg tror ikke det er blevet værre, jeg tror det ser værre ud – Nu ligner det, hvad det er«.

Eileen Myles er netop nu aktuel i Danmark med 'IKKE MIG' der er den første danske udgivelse af forfatterens værker. Den er oversat af forfatter Mette Moestrup og udgivet på OVO press.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden