Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blachman: Jeg kæmper for festen

I denne uges udgave af Bogfolk har Jes Stein Pedersen besøg af Thomas Blachman. Speedsnakkeren, ordrableren og musikeren Blachman er først og fremmest kendt fra DR’s store underholdningsprogram X-Faktor, men nu har han udgivet en bog, eller en pamflet, som han selv kalder den, med titlen ’Længe leve den kreative masse’.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pamfletten er en blanding af et pædagogisk opråb, et kampskrift og en selvhjælpsbog. I interviewet i Bogfolk taler Thomas Blachman om den kærlighed til ungdommen, som bogen er et udtryk for. Men du kan også høre ham tale om kvinder, børneopdragelse og om hvad det vil sige, at han ”kæmper for festen”. Og ja selvfølgelig, om den rastløshed der følger, når han om lidt afslutter sit ti år lange X-Faktor eventyr.

»Jeg synes bare de skal være klar over at de må  faktisk gerne dagdrømme, for min skyld skal de helst aldrig nogensinde holde op med at dagdrømme«

’Længe leve den kreative masse’ er et resultat af Blachmans egne erfaringer - han har altså kigget tilbage på sit yngre jeg og undersøgt, hvilke byggesten der har været med til at skabe den Blachman, vi kender i dag. Her nævner han især sin ordblindhed som et element, der har haft særlig stor betydning for hans udvikling. Med pamfletten forsøger Blachman også at råde ungdommen til at blive ved med at dagdrømme:

»Jeg synes bare de skal være klar over, at de må faktisk gerne dagdrømme, for min skyld skal de helst aldrig nogensinde holde op med at dagdrømme«

Til sidst i denne uges udgave af Bogfolk snakker vi med vores boghandler Christina Thiemer fra Boghallen om stort og småt fra den litterære verden, om hvad folk læser i øjeblikket, og om hvad du skal læse, hvis du mangler en substitut for Game of Thrones.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden