0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blachman: Jeg kæmper for festen

I denne uges udgave af Bogfolk har Jes Stein Pedersen besøg af Thomas Blachman. Speedsnakkeren, ordrableren og musikeren Blachman er først og fremmest kendt fra DR’s store underholdningsprogram X-Faktor, men nu har han udgivet en bog, eller en pamflet, som han selv kalder den, med titlen ’Længe leve den kreative masse’.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

#86: Thomas Blachmans opråb til ungdommen: ‘Længe leve den kreative masse’
#86: Thomas Blachmans opråb til ungdommen: ‘Længe leve den kreative masse’

Henter…

Pamfletten er en blanding af et pædagogisk opråb, et kampskrift og en selvhjælpsbog. I interviewet i Bogfolk taler Thomas Blachman om den kærlighed til ungdommen, som bogen er et udtryk for. Men du kan også høre ham tale om kvinder, børneopdragelse og om hvad det vil sige, at han ”kæmper for festen”. Og ja selvfølgelig, om den rastløshed der følger, når han om lidt afslutter sit ti år lange X-Faktor eventyr.

»Jeg synes bare de skal være klar over at de må faktisk gerne dagdrømme, for min skyld skal de helst aldrig nogensinde holde op med at dagdrømme«

’Længe leve den kreative masse’ er et resultat af Blachmans egne erfaringer - han har altså kigget tilbage på sit yngre jeg og undersøgt, hvilke byggesten der har været med til at skabe den Blachman, vi kender i dag. Her nævner han især sin ordblindhed som et element, der har haft særlig stor betydning for hans udvikling. Med pamfletten forsøger Blachman også at råde ungdommen til at blive ved med at dagdrømme:

»Jeg synes bare de skal være klar over, at de må faktisk gerne dagdrømme, for min skyld skal de helst aldrig nogensinde holde op med at dagdrømme«

Til sidst i denne uges udgave af Bogfolk snakker vi med vores boghandler Christina Thiemer fra Boghallen om stort og småt fra den litterære verden, om hvad folk læser i øjeblikket, og om hvad du skal læse, hvis du mangler en substitut for Game of Thrones.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden