Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcast: Hvilke hemmeligheder gemte Storm P. bag sit store smil?

Ugens gæst er Peter Borberg. Han har skrevet en biografi om en af det 20. århundredes mest fremtrædende danske kulturpersonligheder. Nemlig Robert Storm Petersen, bedre kendt som Storm P.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Storm P. er kendt for sin hygge-onkel fremtræden og de sjove tegninger og tekster, der både lægger op til grin, men også til eftertænksomhed. Han var Danmarks nationalhumorist.

Men hvad gemte der sig bag facaden? Var han mere end den sjove hygge-onkel?

Det var en fornemmelse af, at der gemte sig noget andet. At der var noget andet på spil.

Borberg fortæller i podcasten, at hvis Storm P. udelukkende havde været den nationalhumorist alle kendte, ville han ikke have skrevet bogen. Borberg siger: »Det var en fornemmelse af, at der gemte sig noget andet. At der var noget andet på spil«.

Derfor har Borberg i sit arbejde med bogen fokuseret på det materiale, der ikke tidligere har været offentligt. De steder, hvor Storm P. har betroet sig. Det ses for eksempel i hans dagbøger, hvor vi kan få det ægte indblik i, hvad der rørte sig hos kulturpersonligheden. For hvem var denne nationalfigur egentlig? Var han kun den milde, sjove hygge-onkel, eller gemte der sig noget dybere og mørkere bag de sjove tegninger og store smil?

Lyt med og hør Storm P.-eksperten, Peter Borberg, fortælle om manden bag de ikoniske tegninger og hvilke hemmeligheder, der gemte sig i ham.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden