Bogfolk

Hør podcast: Hvilke hemmeligheder gemte Storm P. bag sit store smil?

Ugens gæst er Peter Borberg. Han har skrevet en biografi om en af det 20. århundredes mest fremtrædende danske kulturpersonligheder. Nemlig Robert Storm Petersen, bedre kendt som Storm P.

Bogfolk

Storm P. er kendt for sin hygge-onkel fremtræden og de sjove tegninger og tekster, der både lægger op til grin, men også til eftertænksomhed. Han var Danmarks nationalhumorist.

Men hvad gemte der sig bag facaden? Var han mere end den sjove hygge-onkel?

Det var en fornemmelse af, at der gemte sig noget andet. At der var noget andet på spil.

Borberg fortæller i podcasten, at hvis Storm P. udelukkende havde været den nationalhumorist alle kendte, ville han ikke have skrevet bogen. Borberg siger: »Det var en fornemmelse af, at der gemte sig noget andet. At der var noget andet på spil«.

Derfor har Borberg i sit arbejde med bogen fokuseret på det materiale, der ikke tidligere har været offentligt. De steder, hvor Storm P. har betroet sig. Det ses for eksempel i hans dagbøger, hvor vi kan få det ægte indblik i, hvad der rørte sig hos kulturpersonligheden. For hvem var denne nationalfigur egentlig? Var han kun den milde, sjove hygge-onkel, eller gemte der sig noget dybere og mørkere bag de sjove tegninger og store smil?

Lyt med og hør Storm P.-eksperten, Peter Borberg, fortælle om manden bag de ikoniske tegninger og hvilke hemmeligheder, der gemte sig i ham.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce