Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: Alex Grande/Alex Grande
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcast: Videnskaben er langt mere magisk end tro og overtro

Det er blevet tid til en god fagbog i Bogfolk. Derfor har Jes Stein Pedersen inviteret Theiss Bendixen i studiet. Han har skrevet bogen 'Rejsen ud af kaninens pels'.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Theiss Bendixen er kun 25 år. Alligevel har han skrevet en 319 sider lang bog, hvor han forsøger at besvare nogle af livet store gåder. Bogen er en videnskabelig rejse ind i filosofiske spørgsmål. De spørgsmål menneskeheden altid har stillet sig selv. Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Og hvor er vi på vej hen?

Det er en bog om Universets, menneskets, moralens, troen og overtroens ophav. For hvorfor er der egentlig stadig overtro og religion, når vi efterhånden kan besvare de fleste af livets gåder med videnskabelige svar?

Ifølge Bendixen er den videnskabelige verden langt mere poetisk end tro og overtro. Universet slår mytologier med længder. Videnskaben er den bogstaveligeste poesi, som når det eksempelvis er en kendsgerning, at vi, menneskene, er stjernestøv.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden