Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: Alex Grande/Alex Grande
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcast: Videnskaben er langt mere magisk end tro og overtro

Det er blevet tid til en god fagbog i Bogfolk. Derfor har Jes Stein Pedersen inviteret Theiss Bendixen i studiet. Han har skrevet bogen 'Rejsen ud af kaninens pels'.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Theiss Bendixen er kun 25 år. Alligevel har han skrevet en 319 sider lang bog, hvor han forsøger at besvare nogle af livet store gåder. Bogen er en videnskabelig rejse ind i filosofiske spørgsmål. De spørgsmål menneskeheden altid har stillet sig selv. Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Og hvor er vi på vej hen?

Det er en bog om Universets, menneskets, moralens, troen og overtroens ophav. For hvorfor er der egentlig stadig overtro og religion, når vi efterhånden kan besvare de fleste af livets gåder med videnskabelige svar?

Ifølge Bendixen er den videnskabelige verden langt mere poetisk end tro og overtro. Universet slår mytologier med længder. Videnskaben er den bogstaveligeste poesi, som når det eksempelvis er en kendsgerning, at vi, menneskene, er stjernestøv.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden