0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tor Nørretranders: »Jeg opfatter mig selv som en slags Robin Hood, der tager fra de vidensrige og giver til de vidensfattige«

Det er blevet første december, og Jes’ gæst, Tor Nørretranders, har taget en kalendergave med til ham.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nørretranders er aktuel med sin bog ’Se frem. Fra oplæsningstid til oplysningstid’. Med Immanuel Kant, den store tyske oplysnings- og moralfilosof, som forbillede opfordrer Nørretranders læseren til at tage ansvar.

Han brød igennem til det store publikum med ’Mærk Verden’ i 1991. I dag, 28 år senere, er han stadig videnskabelig syntesemager og leverandør af politiske visioner.

Mennesket er ifølge Nørretranders blevet for konventionelt. Vi lader andres viden bære os i stedet for selv at samle ny viden ind. Han mener, at vi befinder os midt i en opløsning, og at vi skal tilbage til oplysningstidens idealer. Han fortæller i Bogfolk at han »Jeg opfatter mig selv som en slags Robin Hood, der tager fra de vidensrige og giver til de vidensfattige«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts