0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hør Henning Jensen fortælle om sin voldsomme depression: »Det er en snigende dræber«

Ugens gæst i Bogfolk er skuespiller og forfatter Henning Jensen, der i sin nye bog, 'Gennem Glasvæggen', har beskrevet den voldsomme depression, der ramte ham for 42 år siden.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

Henning Jensen har skrevet en bog om sin voldsomme depression: »Det er en snigende dræber«
Henning Jensen har skrevet en bog om sin voldsomme depression: »Det er en snigende dræber«

Henter…

I denne uges udgave af Bogfolk fortæller skuespiller og forfatter Henning Jensen om den voldsomme depression, der ramte ham, da han var 35 år gammel. Depressionen ramte ham i foråret 1978 og varede næsten et år.

Han fortæller om, hvordan han i perioden op til det totale sammenbrud havde arbejdet fra klokken otte om morgenen til klokken elleve om aftenen på Det Kongelige Teater. Han så ikke signalerne, da stressen hobede sig op i ham. Han var i samme periode blevet skilt fra sin datters mor og befandt sig i en dyb livskrise. Henning Jensen kalder depression en snigende dræber. En dræber, der pressede ham så langt ud, at han var tæt på at tage sit eget liv.

Alt det og meget mere kan du høre om i ugens afsnit af Bogfolk, hvor Jes Stein Pedersen også spørger Henning Jensen, hvordan han kunne blive ved med at arbejde, selvom han var syg, og hvilke råd han vil give til andre, der mærker en opgivende træthed snige sig ind på livet.

Til slut kommer Birgitte Kjær forbi og fortæller om ugens litteraturkritik.

Annonce

Læs mere