0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Donutmodellen #2: Iværksætterduo giver den uperfekte agurk en ekstra chance

Startuppet GRIM imponerer investorerne med deres uperfekte grøntsager, men kan de blive enige om virksomhedens værdi?

Donutmodellen

Hvert år ender cirka 160.000 tons danske kvalitetsgrøntsager som dyrefoder eller pløjes tilbage i jorden, fordi de ikke klarer supermarkedernes skønhedsidealer. Madspild er en kæmpe udfordring, ikke bare i Danmark, men også på globalt plan, hvor den enorme overproduktion sker samtidig med, at der bliver flere og flere munde at mætte.

Startupvirksomheden GRIM, som er etableret af Petra Kaukua og Carolin Schiemer, vil skabe en ny forståelse for, hvad ’spiseligt’ betyder, og derfor køber de kasserede økologiske og biodynamiske grøntsager af landmændene og sælger dem videre i grøntsagskasser til private.

Donutmodellens investorer er begejstrede for GRIMs projekt, men da snakken falder på virksomhedens værdi, bliver det tydeligt, at der er store udfordringer, hvis parterne skal kunne mødes i et smukt eventyr om grimme grøntsager.

* Episoden er på engelsk

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden