Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Donutmodellen #7: Matter Pension har skabt en bæredygtig og gennemsigtig investeringsfond

Langt de fleste pensionskassers penge ender med at støtte våben- og tobaksproduktion og udvinding af kulsort olie. Matter Pension har gjort det muligt for danskerne at vælge en pensionsordning, der gør en forskel. Men er investorerne klar til at smide penge efter virksomheden?

DonutmodellenDe færreste af os tænker over, hvor vores pension investeres. Faktisk ender langt de fleste pensionskassers svimlende summer med at støtte våben- og tobaksproduktion og udvinding af kulsort olie - altså industrier, vi aldrig selv ville støtte, hvis vi kunne vælge. Paradoksalt nok kan man derfor ende med at udlede ret meget co2 gennem sin pension, selv om man forsøger at leve bæredygtigt i hverdagen.

Matter Pension har gjort det muligt for danskerne at vælge en pensionsordning, der gør en forskel. Startuppet laver partnerskaber med pensionsselskaber, og gennem en bæredygtig investeringsfond kan man som kunde følge med i, hvor ens pensionskroner ender.

Pensionsbranchen er en af de helt store syndere, når det kommer til at støtte industrier, der driver rovdrift på kloden, så det, Matter Pension har gang i, er helt sikkert fremtiden. Men er investorerne klar til at smide penge efter virksomheden?

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden