0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Donutmodellen #7: Matter Pension har skabt en bæredygtig og gennemsigtig investeringsfond

Langt de fleste pensionskassers penge ender med at støtte våben- og tobaksproduktion og udvinding af kulsort olie. Matter Pension har gjort det muligt for danskerne at vælge en pensionsordning, der gør en forskel. Men er investorerne klar til at smide penge efter virksomheden?

DonutmodellenDe færreste af os tænker over, hvor vores pension investeres. Faktisk ender langt de fleste pensionskassers svimlende summer med at støtte våben- og tobaksproduktion og udvinding af kulsort olie - altså industrier, vi aldrig selv ville støtte, hvis vi kunne vælge. Paradoksalt nok kan man derfor ende med at udlede ret meget co2 gennem sin pension, selv om man forsøger at leve bæredygtigt i hverdagen.

Matter Pension har gjort det muligt for danskerne at vælge en pensionsordning, der gør en forskel. Startuppet laver partnerskaber med pensionsselskaber, og gennem en bæredygtig investeringsfond kan man som kunde følge med i, hvor ens pensionskroner ender.

Pensionsbranchen er en af de helt store syndere, når det kommer til at støtte industrier, der driver rovdrift på kloden, så det, Matter Pension har gang i, er helt sikkert fremtiden. Men er investorerne klar til at smide penge efter virksomheden?

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden