0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Donutmodellen #8: Continued Fashion hjælper dig med at vælge ansvarlige gevandter

Modebranchen er presset af manglende råvarer, et voksende second hand-marked og krævende forbrugere. Lyt med, når Vigga Svensson pitcher sin virksomhed, der kæmper for en cirkulær forretningsmodel i modeindustrien.

Donutmodellen


Med sin konstante overproduktion er modebranchen en af de industrier, der forbruger aller flest af klodens ressourcer. Råvarer som bomuld er ved at slippe op, og forbrugerne kræver ansvarlig handling fra de tøjbrands, der har en uhænsigtsmæssig forbrugsmodel.

Ifølge virksomheden Continued Fashion kan cirkulær reatial være med til at løse de udfordringer modeindustrien (og kloden) står overfor. Continued Fashion, med Vigga Svensson i spidsen, tilbyder en service, der hjælper modebrands med at udleje, sælge og tilbagekøbe deres varer, så genanvendelse bliver tænkt ind i forretningen.

Sidste år steg gensalg med 49%, mens der i konventionelt salg kun var en stigning på 2 %., så der er ingen tvivl om, at genbrugstendensen presser modebranchen. Og Donutmodellens investorer er vilde med Vigga og Continued Fashion, men er de klar til at kaste 1 million kroner efter projektet?

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden