0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Donutmodellen #10: Skal fremtidens salat og basilikum vokse op i et reolsystem?

Lyt med når Nordic Harvest pitcher deres virksomhed, der vil sikre forbrugere danskproducerede pesticidfri krydderurter året rundt.

Donutmodellen

Hver dag ryddes der over hele kloden skov til fordel for fødevareproduktion. Samtidig har vi vænnet os til, at vi kan få alverdens frugter og grøntsager året rundt, og derfor fragtes madvarer langvejs fra. Fødevareproduktion, selv den plantebaserede, kræver altså enormt mange ressourcer.

For at forsøge at løse udfordringerne med de ressourcekrævende madvarer, vil Nordic Harvest dyrke plantemad på en helt ny måde. Virksomheden er derfor i fuld gang med at bygge en vertical farm, hvor krydderurter og salater vokser i et gigantisk 14 etages byggeri.

Målet er at skabe en fødevareproduktion, hvor der er fuld kontrol over de parametre, der påvirker planternes vækst. Vandet i byggeriet genanvendes og energien, der driver de LED-lys som skaber fotosyntes, kommer fra vind. Nordic Harvest gør det dermed muligt at dyrke fødevarer, der ikke er i sæson, på en enormt bæredygtig måde.

Men hvad synes investorerne om denne måde at producere fødevarer på? Og kan en grøn iværksætter troppe op i slips og jakkesæt til et pitch?

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?