0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Lyt til Kongerækken og Politikens serie om historiens markante kvinder: Den svenske dronning blev biseksuel jetsetter i Rom

Historien er fyldt med mænd, men også kvinder har gennem historien svunget sværdet, styret rigets finanser og brudt normerne. Kongerækken tegner i 10 afsnit portrætter af markante kvindeskikkelser fra de seneste 1.000 år.

Philip Ytournel/POLITIKEN
Tegning: Philip Ytournel/POLITIKEN

Kongerækken hos Politiken Historie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kongerækken hos Politiken Historie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kongerækken hos Politiken Historie

Hør podcast: Christina af Sverige
Hør podcast: Christina af Sverige

Henter…

Det var med Christina på tronen, at Sverige endelig blev den dominerende magt i Norden på bekostning af Danmark i 1645. Dronningen af det hyperprotestantiske Sverige skabte skandale, da hun til alles overraskelse konverterede til katolicismen, forlod Sverige og herefter levede et liv som biseksuel jetsetter i pavens Rom. Der er ingen tvivl om, at dronning Christina er en af nordisk histories mest sammensatte kvindeskikkelser.

Lyt til Kongerækken og Politikens femte afsnit om historiens markante kvinder, og hør om filosoffen René Descartes noget skæbnesvangre møde med det nordiske klima.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts