0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Madsen om Inger Støjberg: Det er så usigeligt dumt, at mine knoer bliver hvide

Den politiske podcast ‘Madsen & Magten’ gør dig klogere på, hvorfor politikerne siger det, de siger.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ifølge Inger Støjberg er #MeToo-debatten på Borgen skvulpet helt over.

Madsen & Magten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Madsen & Magten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madsen & Magten

Madsen & Magten: DFs ledelseskrise, en syngende minister og Støjbergs #MeToo-moment
Madsen & Magten: DFs ledelseskrise, en syngende minister og Støjbergs #MeToo-moment

Henter…

Historierne om sexchikane og sexisme fylder stadig overskrifterne, og i ugens ’Madsen & Magten’ tager vi tråden op fra sidste uge, hvor det handlede om udenrigsminister Jeppe Kofod og hans sexsag fra 2008. Men i denne uge er det Venstre, der er kommet i centrum. Ikke fordi der er afsløret en sag om sexchikane i partiet, men fordi fungerende formand Inger Støjberg nu har fået spotlyset over på Venstre ved at indlede en diskussion om, hvad der er sexchikane. Og dét træk er ifølge Kristian Madsen ikke særlig smart:

»Det her viser Inger Støjbergs store styrke som politiker, men også store begrænsning. Med sit budskab om sexchikane rammer hun rent i forhold til dele af folkehavet, og hun provokerer. Men det kan du bare ikke, når du er partiets næstformand, for så skaber du en intern debat. Fra at kunne kigge på at Socialdemokraterne havde deres hygge med Jeppe Kofod og et kæmpe skænderi med De Radikale, så har hun nu åbnet en debat internt i Venstre. Og det er så usigeligt dumt, at mine knoer bliver hvide af at knytte næverne«.

I afsnittet kan du også høre om transportminister Benny Engelbrecht, der kører landet tyndt for at se på lokomotiver og CO2-venlige skraldebile. For hvad skulle han ellers lave, mens han venter på, at Mette Frederiksen siger, det er hans tur til at lave politik?

Og til sidst skal vi forbi Dansk Folkeparti, som, hvis partiet var en luftballon, efterhånden svæver alt for tæt på jorden. Væk er de mange ture under svimlende høje luftlag, og nu tænker alle, om Kristian Thulesen Dahl er den rette skipper. Eller om den unge førstestyrmand Messerschmidt skal overtage. Kristian Madsen ved intet om balloner, men han har en ret klar ide om hvilken dødvægt, der skal smides overbord næste gang, hvis der skal luft under DF.

Annonce

Læs mere