0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Politikens Protesttillæg: Den store kulturkanon

Politikens Poptillæg præsenterer henover sommeren serien ’Protesttillægget’ med skiftende paneler, der taler om protester og racisme. I fjerde afsnit præsenteres du for den store kulturkanon - men også for kritikken af en sådan.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter mordet på George Floyd har Black Lives Matter-bevægelsens protester spredt sig til hele kloden. Politikens Poptillæg præsenterer derfor sommerserien ’Protesttillægget’, hvor fem skiftende paneler taler om protester og racisme. Vi folder de kulturelle og og samfundsmæssige perspektiver ud, kigger på bevægelser, litteratur, musik og sprog og taler om, hvordan de gennem tiden har spejlet og diskuteret virkeligheden.

I studiet i denne uge mødte paneldeltagerne op med hver deres store stak af bøger. Det vrimler nemlig med selvhjælpslitteratur, læselister og anti-racistiske kulturkanoner, og sorte forfattere verden over skyder til tops på bestseller-listerne. Vi lytter, snakker og skriver, og vi hungrer efter at forstå, hvad anti-racisme og Black Lives Matter-bevægelsen er.

Men hvem har egentlig ansvaret for at varetage den vidensdeling, som alle hungrer efter for tiden? Hvad gør alle disse pensumlister egentlig ved os? Og kan vi ikke bare selv lære at erkende uden at bukke under for gruppepresset?

I fjerde afsnit af Protesttillægget får du præsenteret en række forfattere og bøger, som du kan vælge at dykke ned i - eller lade være. Ugens podcast er nemlig ikke bare en kulturkanon. Det er en samtale om, hvad det vil sige at educate sig selv, om fordele og ulemper ved læselister, og så kaster panelet et blik på Lucia Odooms protester i Politikens Hus i den forgangne uge og diskuterer, hvordan medier og kultur er med til at reproducere racisme.

Annonce

Læs mere