0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Politikens Protesttillæg: De sidste tanker om sommerens protester

Politikens Poptillæg præsenterer henover sommeren serien ’Protesttillægget’ med skiftende paneler, der taler om protester og om racisme. Og hvordan den bliver behandlet i samfundet, i litteraturen, i musikken og i sproget.

Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

De tre vindere af Politikens essay-konkurrence: Keiria Hissabu, Sargun Oshana og Celine Szabo

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter mordet på George Floyd har Black Lives Matter-bevægelsens protester spredt sig til hele kloden. Politikens Poptillæg præsenterer derfor sommerserien ’Protesttillægget’, hvor fem skiftende paneler taler om protester og racisme. Vi folder de kulturelle og og samfundsmæssige perspektiver ud, kigger på bevægelser, litteratur, musik og sprog og taler om, hvordan de gennem tiden har spejlet og diskuteret virkeligheden.

I femte og sidste afsnit af Protesttillægget kan du høre de sidste tanker om sommerens protester. Du kan høre en række stemmer fortælle om den fælles oplevelse af protester, om oplevelsen af racisme og om hvordan vi forholder os til os selv og hinanden, imens vi protesterer.

I afsnittet kan du høre Politikens USA-korrespondent fortælle om protesterne i USA, og du kan høre hvilke samtaler familien Fearrington har haft som dansk/afroamerikanske i kølvandet på mordet på George Floyd. Prince Henry og Kristian Lindhardt diskuterer mediernes håndtering af kilder, der har været udsat for racisme, og Katrine Yde og Aksel Leth fortæller om, hvordan de har oplevet det som hvidt par at melde sig ind i en afrodansk borgerbevægelse. Og så kan du blive klogere på en ny, ung borgerrettighedsbevægelse i Sydafrika, der minder om BLM-bevægelsen startet i USA.

Sidst, men ikke sidst, løfter de tre podcastværter fra ’A Seat At The Table’ sløret for, hvem der er vinderne af Protesttillæggets store essaykonkurrence og fortæller om deres oplevelse ved at læse de mange bidrag.

Annonce

Læs mere