Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Shao Weiwei/Shao Weiwei
Afbudsrejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her kan du bo billigt i ren luksus

Luksushoteller for under 800 kroner. Dubai stormer frem som alternativ til de andre populære vinterdestinationer.

Afbudsrejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dubai emmer af luksus. Af rigmænd, gourmetmad, high-end shopping og luksushoteller, der skyder op som paddehatte. En legeplads for de rige, vil nogen måske mene. Men sådan er det ikke nødvendigvis.

For luksus er ikke nødvendigvis lig med dyrt i Dubai. Sidste år skrev Turengårtil.dk, at det var muligt at bo på femstjernet hotel i Dubai til under 700 kroner. De billige priser skyldtes dels finanskrisen og det store udbud af hoteller, der havde mange tomme værelser.

LÆS OGSÅ

Og tendensen med billige men gode overnatningsmuligheder fortsætter i den kommende sæson. Der er lidt længere mellem de helt billige tilbud på værelser, men det er stadig muligt at bo kongeligt uden at blive flået.

Man kan eksempelvis indlogere sig på det femstjernede hotel, Radisson Blu Resort, for 145 dollars svarende til 790 kroner, eller på Bonnington Tower med samme antal stjerner for 155 dollars eller 844 kroner, begge pristilbud er i februar måned.

Firestjernede hoteller kan man få ned til 500 kroner for en overnatning, for eksempel The Country Club Hotel Dubai i januar måned. Alle priseksempler er fundet på Orbitz.com og er inklusiv skatter og afgifter.

Det er uhørt lave priser for mange hotelstjerner, og samtidig skal man huske på, at hotelstandarden i Dubai er høj - højere end mange steder i verden, inklusiv Danmark.

En vis fleksibilitet i forhold til hvilke dage i ugen, man booker sig ind på hotellerne kan være nødvendigt for at finde de helt billige tilbud, lige som man nogle steder skal overnatte et vist antal døgn for at få prisen ned på et helt billigt leje.

Peder Hornshøj, som er administrerende direktør i Bravo Tours, der er det selskab i Danmark, som sender flest danskere til Dubai, mener stadig, at prisniveauet for hoteller i Dubai ligger på et lavt niveau.

"Det er ikke blevet dyrere i forhold til sidste år. Min fornemmelse er godt nok, at Dubai er fyldt godt op af turister, men der er også kommet mange nye hoteller til i løbet af året, så det ekstra udbud er med til at holde prisen på det niveau," siger Peder Hornshøj.

Armani Hotel Dubai (på billedet) er et eksempel på nye hoteller i 2010, og det åbnede i slutningen af april i verdens højeste tårn Burj Khalifa på 828 meter.

Dubai frem for Egypten og De Kanariske øer

Men kan man drive hotel ved at udleje værelser for under 800 kroner? Det mener Peder Hornshøj godt, at man kan i Dubai.

"De har formentlig perioder, hvor priserne er højere, men dybest set mener jeg, det kan gå med den pris, fordi prisniveauet ikke er højt i Dubai, og arbejdskraften er billig."

Og meget tyder på, danskerne for alvor er ved at få øjnene op for Østens "Hongkong", som det glitrede emirat også kaldes. Destinationen er en konkurrent til De Kanariske Øer og Egypten, hvis man ikke vil rejse oversøisk eller til Asien for at slippe væk fra den danske vinter.

Hvor det tager omkring fem timer at flyve til De Kanariske Øer, så er en direkte flyvetur kun omkring et time længere til Dubai. Og med behagelige temperaturer mellem december og marts på omkring 30 grader, gode strande, shopping-muligheder, storby- og kulturoplevelser er Dubai et spændende alternativ til førnævnte spanske øer og egyptiske feriesteder.

Ifølge Kenneth Karskov fra den danske rejsesøgemaskine Viviro.com søger flere og flere danskere da også efter flybilletter til destinationen.

"Det er min fornemmelse, at der er en stigende interesse for de mellemøstlige destinationer, og Dubai er spydspidsen. Jeg tror, finanskrisen har pillet toppen af priserne, og Dubai er ikke længere kun for Stein Bagger-segmentet," siger Kenneth Karskov.

Dubai er fremme i skoene

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Og så har Dubai noget, som De Kanariske Øer ikke har, mener han:

"Rigtig god shopping og ikke mindst fascinationselementet - som verdens højeste bygning. Dubai er fremme i skoene, og De Kanariske Øer er bare ikke oppe og ringe på samme måde."

Prisniveauet for en flybillet ligger på cirka 3.000 kroner med mellemlanding og 3.500 kroner direkte dertil i de kommende måneder, vurderer Kenneth Karskov.

Man kan godt finde tilbud på billetter på ned til 2.400 kroner, men så skal man som oftest påregne en længere mellemlanding, eller at det er med Norwegian, hvor man skal betale for bagage oven i den pris. SAS og Norwegian er de eneste flyselskaber, som flyver fra Danmark og direkte til Dubai.

Kenneth Karskov anbefaler, at man især holder øje med Austrian Airways og British Airways, som ofte har nogle gode tilbud, hvor man samtidig undgår lange ventetider i mellemlandingslufthavnen.

Se de 10 priseksempler på billige hotelophold her

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden