Måske kan du være heldig at bytte dig til en fed bolig i Middelhavet med udsigt over vandet.
Foto: Tatiana Makarov/istockPhoto

Måske kan du være heldig at bytte dig til en fed bolig i Middelhavet med udsigt over vandet.

Afbudsrejser

Sådan får du gratis overnatning på ferien

Hold ferie i privat hus ved Middelhavet eller en penthouse-lejlighed midt i en af verdens storbyer - gratis. Få gode råd til boligbytte her.

Afbudsrejser

Tanken om organiserede gæstfrihedsklubber er langt fra ny. Folk har boet og holdt ferie hos hinanden på den måde, siden den amerikanske militærnægter Bob Luitweiler dannede græsrodsbevægelsen Servas på Askov Højskole i 1949.

De allerførste værter blev rekrutteret i Danmark, men i dag er der omkring 14.000 Servasværter i mere end 130 lande.

Servas har siden fået baghjul af blandt andre Travel Hospitality Club, CouchSurfing og GlobalFreeloaders, som har mange hundrede tusind brugere. Men de nye netbaserede gæstfrihedsklubber vil det samme som de gamle: bringe folk sammen, gøre det muligt for folk at rejse mere eller til steder, de ellers aldrig ville have drømt om at tage hen.

Og ikke mindst – gøre det muligt for folk at få en billig ferie.

GÅ DIREKTE TIL

Hospitality Club og Couchsurfing handler om at bo gratis hos mere eller mindre fremmede mennesker. Det er ikke altid lige hensigtsmæssigt, hvis man er en familie med børn. Men for familierne findes der et godt alternativ: Boligbytte.

Dorte, som er 49 år og bor med sin mand Torben på Østerbro i København er en af dem, som har gode erfaringer med boligbytte, homeexchange eller homeswapping. Det er de søgeord, der er mest anvendelige, hvis man vil læse mere om det på nettet.

Større forståelse for stedet

»Jeg har stort set kun haft positive oplevelser med boligbytte i ferien. Det er min erfaring, at det er meget reelle mennesker, der benytter sig af denne ferieform, og så kommer man ofte til at bo et godt stykke væk fra de typiske feriecentre og turistområder. Man får efter min mening en større oplevelse og forståelse at stedet, når man får en fornemmelse af, hvordan det er at have en dagligdag det pågældende sted«.

LÆS OGSÅ

Folk bor og indretter sig naturligvis forskelligt og har forskellige standarder. Bortset fra et sted i Frankrig, hvor der efter Dortes mening trængte til at blive pudset vinduer, har hun aldrig haft nogen negative oplevelser med boligbytte.

»Men det kan helt bestemt være en fordel, hvis man bytter med ligesindede. Har man selv mindre børn, er det måske anstrengende at bytte med nogen, som har indrettet sig med kostbare og skrøbelige antikviteter, fordi man så skal have et øje på hver finger hele tiden. Til gengæld kan det være en enorm fordel at bytte med nogen, som har jævnaldrende børn, så ikke man behøver at slæbe for eksempel cykler og legetøj med på ferien«.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce