Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Benjamin Brayfield/AP/AP
Foto: Benjamin Brayfield/AP/AP

Indsamling. Bisonokserne i Custer State Park er netop hentet ind fra alle kroge i parken under det årlige Buffalo Round Up. Parken kan rumme ca. 1.100 dyr, og det betyder, at ca. 300 bisonokser bliver videresolgt på auktion i november.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's statsparker: Hallo, vi har åbent

Turister har svært ved at kende forskel på nationalparker og statsparker.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helt uden grund er en række naturparker i USA ramt af faldende besøgstal. Gæsterne tror åbenbart, at de har lukket på grund af den igangværende budgetkrise, men de såkaldte State Parks har åbent – mens nationalparkerne har lukket.

I statsparkerne bliver personalet ikke aflønnet af den store, føderale kasse, men af de enkelte delstater, og derfor kan de holde åbent helt som normalt.

Og der er både naturmæssige og kulturelle oplevelser at hente i statsparkerne, som ligger spredt over hele USA.

Et eksempel fra San Francisco: Alcatraz, det tidligere fængsel, er en nationalpark og den holder lukket. Derfor kan man ikke sejle ud til øen med de sædvanlige udflugtsbåde.

Men Angel Island State Park er som navnet siger en statspark og har derfor åbent. Derfor kan man stadig se udstillingen om stedets rolle som immigrationscenter fra 1910-40. Millioner af indvandrere, især fra Kina, kom på denne måde ind i USA. Det skriver Los Angeles Times.

Rejsesitet Budget Travel har en række tips til statsparker, man kan besøge i stedet for de lukkede nationalparker:

Utah: Her flokkes turister normalt i parker som Arches, Canyonlands og Bryce Canyon bl.a. for at se de utrolige stenformationer, der er formet af vinden gennem milloner af år. Men man kan få en næsten lige så flot oplevelse i Goblin Valley State Park, og man kan se forsteninger i Escalante Petrified Forest State Park. Og den flotte natur holder sig ikke nødvendigvis inden for nationalparkerne i Utah. Der kan også være mageløst flot uden for.

South Dakota: Her er der andet end budgetkrisen, der skaber problemer – staten er nemlig ramt af voldsomt snevejr, som måske under alle omstændigheder havde lukket parkerne. Mount Rushmore med de fire præsidentportrætter mejslet ind i klippen er lukket, men man kan få en dosis historie i Custer State Park i nærheden. Her færdes bisonokser ude i trafikken – ligesom i Yellowstone, der er en nationalpark, og som derfor holder lukket.

Hawaii: Her ligger nationalparkerne tæt, så Hawaii er et af de områder, der er hårdest ramt af budgetkrisen. Højt på besøgslisten for de fleste ligger nok USS Arizona Memorial – mindesmærket for det japanske angreb på Pearl Harbor 7. december 1941. Men lige ved siden af ligger Battleship Missouri Memorial, og her er der åbent.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden