Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Frækt skal det være, når folk enten deltager i en swingerfest eller tager på en uartig tur.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fræk turisme: Milliardomsætning i swinger-krydstogter

Swingerklubber og sexkrydstogter er en kæmpestor turistindustri med en årlig omsætning på 140 milliarder kroner.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når du tager på ferie, er det måske for at opleve løver på savannen, se Mona Lisa med egne øjne i Louvre eller gøre et godt indkøb på Oxford Street i London.

En voksende gruppe har imidlertid noget helt andet på dagsordenen, når de pakker kufferten og drager på ferie: sex.

Der er ikke tale om den gængse definition af sexturisme, som involverer prostituerede eller ulovlige aktiviteter. Betegnelsen er 'libertinerturisme', 'uartig' eller 'fræk turisme' og dækker over sex, som er fuldstændig frivillig og lovlig.

Krydstogter med sex på programmet, skumfester, gruppesex, latex parties, ekshibitionisme og andre seksuelle aktiviteter er blevet en lukrativ og voksende niche i turistindustrien.

Den velanskrevne franske avis Le Monde har i en lang artikel i økonomisektionen anslået, at fræk turisme når en omsætning »på næsten 20 milliarder dollars (142 milliarder kroner) globalt«.

Swingerkrydstogter

Med så stor en omsætning er det klart, at en gruppe turister er villige til at betale store summer for at blande sexeventyr med mere almindelige turistoplevelser.

Den frække rejseindustris vokseværk kan netop tilskrives de høje priser, som arrangørerne kan kræve for de lystige ture, skriver erhvervsmagasinet Forbes.

Astrid Dalum (arkivfoto)
Foto: Astrid Dalum (arkivfoto)

Let påklædning eller slet ingen tøj hører til normen i både swingerklubber som her og på en uartig ferie.

Et otte dage langt 'Cruise Desire' krydstogt fra Venedig langs Adriaterhavskysten med Royal Caribbeans skib Azamara Quest koster fra 3.183 dollars (22.665 kroner) til 10.996 (78.000 kroner) - og det er per person. Dertil skal lægges et beløb på mellem 350 (2.490 kroner) og 400 dollars (2.890 kroner) også per person til havneafgifter, skatter, drikkepenge og administration.

Azamara Quest tilbyder »erotiske lege« og »provokerende tema-soiréer med hotte shows«. Tilbuddene har titler som 'Sexy Scrabble' og 'Naughty Nautical', som man med lidt fantasi godt kan forestille sig, men det er lidt vanskeligere med 'Golf Pros & Tennis Hos'. Angiveligt handler det om sexet golf- og tennisbeklædning.

Hjemmesiden The Swinger Cruise.com tilbyder hotte krydstogter lige fra det kolde Alaska til det varme Caribien.

Foruden krydstogter har togture, slotte, villaer, hoteller, Bed & Breakfast-etablissementer og campingpladser tilbud om ophold med seksuelle oplevelser på programmet. Det kan være længerevarende ophold, weekender eller bare en aften, hvor lysterne har frit spil.

Swingsy - et nyt fransk rejsebureau - tilbyder en sexet udgave af Orientekspressen, som selvfølgelig er døbt Swingsy Express. Sextoget stopper i større europæiske byer som Paris, Amsterdam, Berlin og Barcelona, hvor passagererne kan deltage i programmer og overvære shows arrangeret af libertinerklubber i samarbejde med Swingsy.

Og der må være rift om tilbuddene, for hver eneste uge dukker en ny hjemmeside op med tilbud om libertinerrejser og lignende aktiviteter.

Disneyland for voksne

Turister med interesser for frække rejser ved, at havnebyen Cap d'Agde i Sydfrankrig er stedet, hvor det sker.

Den har en stor naturistlandsby, som ikke kun besøges af almindelige naturister, men også har  udviklet sig til et mekka for swingere og libertinere.

Med rette bærer Cap d'Agde ifølge Le Monde kælenavnet 'Disneyland for voksne'.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden