Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Slå to fluer med ét smæk: Bestil et lækkert hotel til ferien og giv samtidig penge til velgørende formål. Den mulighed giver en ny dansk søgemaskine.
Foto: Morten Langkilde/Morten Langkilde

Slå to fluer med ét smæk: Bestil et lækkert hotel til ferien og giv samtidig penge til velgørende formål. Den mulighed giver en ny dansk søgemaskine.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny søgemaskine: Book hotel og støt samtidig velgørende formål

Hotelportalen Goodwings giver en del af overskuddet til velgørende formål.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Book hotel, og giv samtidig et beløb til velgørende formål, uden at hotellet af den grund bliver dyrere.

Det er pointen bag en ny bookinghjemmeside, Goodwings.dk, som er stiftet af Christian Møller-Holst og Christian Honoré. Ordet wings i hjemmesidens navn kan antyde, at man også kan bestille flybilletter, men indtil videre handler det udelukkende om hoteller.

Hjemmesiden fungerer som alle andre af samme slags. Man udvælger sin destination og den periode, man har brug for hotellet. Udvalget af hoteller svarer stort set til det, man ser på Hotels.com. Vi tjekker udvalget for Málaga i maj og vælger Hotel Venecia til 623 kr. for et dobbeltværelse. Inden vi går til betaling, kommer den besked, der adskiller Goodwings fra andre søgesider: »Denne booking udløser en donation på 28 DKK til et projekt eller en NGO«.

Halvering af fortjenesten

Donationen går fra den fortjeneste, Goodwings har på kundens bestilling af et hotel. Søgemaskiner af denne type har normalt en fortjeneste på 8 pct. af det beløb, kunden betaler. Goodwings nøjes med at beholde en fortjeneste på 4 pct. og donerer resten af beløbet. Om baggrunden for at søsætte hjemmesiden siger Christian Møller-Holst:

»Vi har begge to arbejdet med at gøre virksomheder mere ansvarlige og bæredygtige. Vi havde et samarbejde med Danmarks Rejsebureau Forening, men syntes ikke, at der skete så meget omkring turisme og bæredygtighed. Vi var frustrerede over ikke selv at kunne finde en rejse, hvor man gør noget positivt omkring bæredygtighed. Så vi har haft ideen til denne hjemmeside i nogle år, for et år siden besluttede vi at gøre noget ved det, og nu er siden gået i luften«.

Mad til hjemløse

Goodwings har sparet reklamebudgettet væk.

»De penge kan vi sende ud i verden, hvor de gør en positiv forskel for miljø og mennesker«, siger Christian Møller-Holst.

Lidt søgning på hjemmesiden fører én frem til en donationsberegner. Her kan man se, at en bestilling på 4.900 kroner udløser en donation på 224 kroner til hjemløseorganisationen Hus Forbi. Beløbet kan give 21 hjemløse et måltid mad. Andre muligheder er, at WWF Verdensnaturfonden kan plante syv træer for pengene. Eller Røde Kors kan sikre 3.920 liter rent drikkevand i katastrofeområder.

Er der andet på sitet, der adskiller sig fra andre søgemaskiner?

»Vi kommer til at fremhæve bæredygtige hoteller. Vi er i gang med at aftale med forskellige certificeringsordninger. Så kan folk gå direkte ind og søge efter et hotel, der udmærker sig på den ene eller anden måde omkring bæredygtighed«, siger Christian Møller-Holst. Han tilføjer, at det ikke er helt let at få overblik over hotellers bæredygtighed, da der findes omkring 150 forskellige certificeringer.

Lige nu kan man kun søge på Goodwings.dk på computer, men de to stiftere lover, at en mobilversion er klar inden for 3-4 uger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden