I USA kommer man bedst ud i naturen i udlejningsbil. Her i et skovbrandshærget område ved Yosemite-parken.
Foto: Allan Graubæk

I USA kommer man bedst ud i naturen i udlejningsbil. Her i et skovbrandshærget område ved Yosemite-parken.

Rejser

Ferien nærmer sig - udlejningsbilen bliver dyr

Fra nu og frem mod sommerferien vil priserne for at leje en bil i USA formentlig kun kende én retning: opad.

Rejser

Det er dumt at tage den første, den bedste udlejningsbil til ferien i USA. Lidt søgning efter de bedste tilbud giver nemlig vidt forskellige priser, når man tjekker, hvad det koster at leje en bil i San Francisco i tre uger i sommerferien.

Politiken har tjekket priser hos syv udbydere, og vi er gået efter en bil på størrelse med en Ford Mondeo. Den er stor nok til en familie på fire og deres bagage. Priserne går fra 7.600 kroner til 12.400 kroner.

Selve prisen på leje af bilen er kun en del af den samlede udgift. Forsikring er et punkt, der kan give ekstra omkostninger. Det fremgår af skemaet her på siden, at selvrisikoen er et punkt, man skal holde øje med.

Hos nogle selskaber har man ingen selvrisiko – man kommer altså ikke selv til at betale for en skade, medmindre den er opstået, fordi man har kørt uforsvarligt eller i beruset tilstand. Så kan man selv komme til at hænge på en del af regningen.

Svært at få korrekt information

Det kan være nærmest umuligt at få besked om selvrisikoens størrelse. Nogle selskaber skriver på deres hjemmeside, at man kan få oplyst prisen, når man afhenter bilen på det aftalte sted. Det kan koste omkring 150 kroner om dagen at fjerne eller bare reducere selvrisikoen, og så kan et billigt tilbud blive forvandlet til et temmelig dyrt.

Priser på billeje har det ligesom priser på flybilletter: De går op og ned, og det kan være svært at vurdere, hvornår man får den bedste pris til sommerferien i juli i USA. Det tidspunkt er muligvis allerede forpasset.

»Det bliver ikke billigere, efterhånden som vi kommer tættere på sommerferien«, siger Jesper Ewald, salgs- og indkøbschef i rejsebureauet FDM Travel. Udvalget af biler kan også skrumpe ind, når man kommer tættere på højsæsonen.

»Men lige i Californien vil man kunne få de almindelige biler. Men hvis du går efter specielle biler som f.eks. en Ford Mustang eller store biler med 7-9 sæder, er det bedst at være ude i god tid«, siger Jesper Ewald.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce