0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madantropolog om Noma i Mexico: Det er gastronomisk kolonialisme

Maden er alt for dyr og ikke rigtig mexicansk, lyder det fra kritikere af Nomas pop-up restaurant i Mexico. Andre er glade for interessen for lokale ingredienser - og anmelderne er henrykte.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 /AP
Foto: /AP

Mayaruinerne er en af de store attraktioner i turistbyen Tulum, hvor Noma har sin mexicanske pop-up restaurant.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Restaurant Noma, fire gange kåret som verdens bedste, har siden 12. april befundet sig i feriebyen Tulum på Yucatan-halvøen i Mexico i form af en pop-up restaurant. Modtagelsen har været blandet.

Mens anmelderne er ved at falde i svime over, hvad en af dem beskriver som måske »årtiets måltid«, kalder madantropologen Claudia Prieto Piastro René Redzepis projekt for »gastronomisk kolonialisme«, skriver The Guardian.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce