Værelserne på Hotel Fjordgården i Ringkøbing har det, der skal til, men er indrettet meget minimalistisk.
Foto: Morten Langkilde

Værelserne på Hotel Fjordgården i Ringkøbing har det, der skal til, men er indrettet meget minimalistisk.

Rejser

Whisky og vindmøller: Hotel Fjordgården hylder de lokale helte

Hotellet, der serverer lokale produkter på tallerkenen med et smil, ligger kun et stenkast fra Ringkøbing Fjord.

Rejser

Hvis man var i tvivl om, hvor man er, forsvinder tvivlen i det øjeblik, man træder ind ad hovedindgangen på Hotel Fjordgården i Ringkøbing. Lige inden for døren står nemlig en miniudgave af en Vestas-vindmølle. Vindmøllegiganten er en af de største arbejdspladser på egnen.

Hvis man stadig er i tvivl, forsvinder den sidste rest, når man står i baren og ser, hvilken fremtrædende plads en anden lokal producent har – Stauning Whisky, som verdens største producent af spiritus, Distill Ventures og Diageo, har investeret mere end 100 millioner kroner i. Men de gyldne dråber koster – også i baren.

Heller ikke på Hotel Fjordgården er der tvivl om, at vindmøllegiganten Vestas er en af de største arbejdsgivere på egnen.
Foto: Morten Langkilde

Heller ikke på Hotel Fjordgården er der tvivl om, at vindmøllegiganten Vestas er en af de største arbejdsgivere på egnen.

Hvis man er lidt mere påpasselig med pengepungen, kan man altid købe en øl fra det lokale bryghus, som er opkaldt efter polarforskeren, forfatteren og journalisten Mylius Erichsen. Han omkom i 1907 under danmarksekspeditionen til Nordøstgrønland. Mylius Erichsen voksede op i Ringkøbing.

Hvis tegnene indendørs ikke er tilstrækkelige, så forsvinder al tvivl udenfor, for Hotel Fjordgården ligger kun et stenkast fra Ringkøbing Fjord.

Beliggenhed: På vej mod Søndervig ligger det flade Hotel Fjordgården i udkanten af den gamle købstad. Hotellet er opført i 1967, og de langstrakte og minimalistiske bygninger var ikke ukendte i 1960’erne og 1970’erne.

Arkitekturen er en smule kedelig.

Indretning: Værelse 59 er også minimalistisk, når man når frem til værelset ad de lange gange i den lave bygning. Man behøver næsten ikke at gå i fitnesscentret. Fjordgården har mange forretningsfolk boende, og værelset har en udmærket arbejdsplads.

I stedet for et klædeskab er der en knagerække. I brusekabinen mangler en afsætningshylde, så man skal stå med næsen nede i gulvet for at fiske sin medbragte shampoo op.

Faciliteter og service: Efter en sen ankomst er tjeneren i Brasseriet særdeles hjælpsom og foreslår, at hvis vi ikke er voldsomt sultne, vil han anbefale os at starte med en mellemret i stedet for en forret – forretterne er ret store i forhold til mellemretterne. Vi følger rådet og spiser mellemretten stegt kammusling og saltet torskerogn til 49 kroner som forret.

Morgenbuffeten på Hotel Ringkøbing har både kødpålæg og lidt lettere anretninger.
Foto: Morten Langkilde

Morgenbuffeten på Hotel Ringkøbing har både kødpålæg og lidt lettere anretninger.

Til hovedret faldt valget på ovnstegt krondyrfilet med pommes rissoles, sæsonens grønt, ristede nødder, vindruer og marvsauce til 269 kroner. Vildt er skønt, og dyret er stegt til perfektion.

Køkkenet satser på årstidens og lokale råvarer. Krondyret ledsages på bedste vis af en Amarone della Valpolicella til 459 kroner.

Dessert var der ikke plads til, og vi var taknemmelige for tjenerens råd om at vælge en mindre ret som forret. På Hotel Fjordgården får man virkelige noget på tallerkenen.

Konklusion: Tjeneren i Brasseriet var ikke den eneste på hotellet, som var flink og hjælpsom. Det var et gennemgående træk hos hele personalet.

Værelse 59 kostede 949 kroner for en enkeltperson. Prisen steg til 1.099 kroner, hvis man var to. Morgenbuffet og wi-fi var inkluderet i prisen.

Politiken var inviteret af Ringkøbing Fjord Turisme.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden