Fra tagterrassen er der en smuk udsigt over Den Mexicanske Golf bagved den populære strandpromenade Malecón.

Fra tagterrassen er der en smuk udsigt over Den Mexicanske Golf bagved den populære strandpromenade Malecón.

Rejser

Hoteltjek: Hop i poolen med udsigt over Havana

Tagterrassen på Hotel Capri er det perfekte sted at køle ned efter en varm dag med sightseeing i Cubas hovedstad.

Rejser

»Lover du så, at vi kan komme hjem i poolen bagefter?«, spørger min søn bedende, mens jeg slæber ham rundt i Havanas små gader under en brændende sol. Det er først på eftermiddagen, og vi har været af sted siden morgenstunden og set byens fort, revolutionsmuseet og Hemingways bar. Løftet om en tur i poolen på hotellets tagterrasse får ham til at udholde strabadserne. Netop af den årsag er Hotel Capri et velvalgt overnatningssted, hvis man har børn med til Cuba.

Beliggenhed:

Hotellet ligger i bydelen Vedado, ca. tre kilometer vest for Havanas gamle bydel. Området huser en del hoteller og dermed også et godt udvalg af restauranter, især de private som det de seneste år er blevet tilladt for cubanerne selv at åbne i deres egne hjem. Universitet i nærheden giver masser af lokalt liv i gaderne. Fra tagterrassen er der en smuk udsigt over Den Mexicanske Golf bagved den populære strandpromenade Malecon.

Indretning:

Foto: PR-foto

Standardværelserne er pænt store, og der er nemt plads til en ekstra seng ved siden af dobbeltsengen. Er I mere end tre, kan man få sammenhængende værelser, superior-værelser eller suiter. Der er garderobe med bøjler, strygebræt og -jern, samt sikkerhedsboks. Badeværelserne er noget slidte, trods en renovering af hele hotellet i 2014, f.eks. brusehoveder der ikke kan holde sig selv oppe.

Der er minibar mod betaling, desuden en gratis kaffemaskine, hvor der fyldes op med kapsler hver dag. Halvanden liter flaskevand følger med fra start og bliver skiftet ud med en ny efter et par dage. Der er tv med et utal af kanaler, de fleste dog på spansk, samt et lille bord og to stole.

Faciliteter og service:

Foto: Tina Krongaard

En overnatning på Hotel Capri inkluderer morgenmad fra den store buffet i kælderen, hvor en kok står og tilbereder frisk omelet på bestilling. Der er alverdens yoghurt, æg, pølser og bacon, brød og ost, frisk juice m.v. På 14. etage træder man ud på en stor tagterrasse, hvor tjenerne serverer kolde drinks og små retter, som du kan bestille fra liggestolene og få sat på din regning, som du betaler, når du tjekker ud.

Der er en times gratis wi-fi med i opholdet, men det fungerer bedst i receptionen og stort set ikke på værelserne. Flere timer kan tilkøbes for 2 CUC (ca. 13 kroner) per time. Der er desuden en restaurant på 15. etage, hvor du blandt andet kan bestille en lækker pasta med alt godt fra havet til 12 CUC (ca. 80 kroner).

Konklusion:Hotelleter perfekt til børnefamilier eller folk, der vil opleve noget lidt andet end de mest turistede områder af byen. Et dobbeltværelse koster ca. 2.200 kroner per nat, hvilket umiddelbart lyder meget dyrt, men generelt er priserne på hoteller i Havana ret høje. Et alternativ er at bo privat i de såkaldte ’Casa Particulares’, men jeg ved godt, hvad de fleste børn vil foretrække.

Politiken var inviteret af USA Tours.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden