0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skaldyrenes hovedstad fejrer Limfjordens guld

Nykøbing Mors markerer 13. og 14. oktober sæson-premieren på høsten af østers og muslinger ved et storstilet arrangement. Politiken tog sidste år ud med en kutter, høstede selv østers og spiste løs af de lækre skaldyr.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I festteltet ved Pakhustorvet i Nykøbing Mors står 97 sultne og forventningsfulde skaldyrelskere parate til at »kysse havet på munden«, som den franske digter Léon-Paul Fargu har beskrevet oplevelsen af at få en rå østers i munden.

I teltet er serveringsbordene fyldt til bristepunktet med østers- og muslingeretter tilberedt af michelinkokken Anita Klemensen fra restaurant Den Røde Cottage i Klampenborg ved København og den lokale gourmetkok Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro på Mors. Under wine&dine-middagen ledsages havets frugter af vine fra nær og fjern.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens d