Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

1. september 2018 overtager Molslinjen færgedriften mellem Bornholm og Sydsverige og Bornholm og Sjælland. Navnet bliver Bornholmerlinjen.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 2018 bliver det markant billigere at sejle til Bornholm

Når Molslinjen overtager sejladsen til og fra Rønne bliver det med billetter ned til 99 kroner.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I september 2018 overtager Molslinjen færgesejladsen til og fra Bornholm. Nu offentliggør selskabet, at cirka 75 procent af alle billetter i de sidste måneder af 2018, kommer til at koste enten 99 kroner eller 199 kroner for en enkeltbillet.

»Vi har lovet billige billetter, og det kommer der«, lyder det fra Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Han oplyser desuden, at de resterende 25 procent kommer til at ligge på en pris fordelt fra 299 kroner og op til 799 kroner.

Jesper Skovgaard fra Molslinjen forventer også, at billetterne vil være billigere i 2019.

»I udbuddet er det fastlagt, at vi skal ramme en gennemsnitspris per billet på cirka 360 kroner. Så matematisk kommer der rigtigt mange billige billetter for at kunne ramme den pris. Det betyder mange billetter til både 99 kroner og til 199 kroner«, siger Jesper Skovgaard.

Molslinjen har tegnet en 10 års kontrakt med Transport-, Bygnings og Boligministeriet. Ruten var i udbud i foråret 2016, hvor Molslinjen vandt med et tilbud om en billetprisreduktion på over 50 procent. Dermed overtager selskabet ruten fra rederiet Færgen, der er en fusion af flere mindre færgeruter, blandt andet Bornholmertrafikken, som har sejlet til Bornholm i over 100 år. Færgen havde budt på ruten med 44,15 procents afslag på billetprisen.

Markant nedsættelse

I et priseksempel som Molslinjen har lavet, ville en rejse i efterårsferien 2017, fundet fire uger før afgang, for en familie på to voksne og tre børn koste 1.518 kroner for en returbillet med bil fra Rønne til Ystad. En lignende billet i efterårsferien 2018 vil efter Molslinjens beregninger kunne komme helt ned på 198 kroner.

Jesper Skovgaard forsikrer, at det vil være muligt for Molslinjen at få bornholmersejladserne til at løbe rundt. Selv med markant lavere priser.

»Vi driver et meget effektivt rederi, hvor vi har fokus på omkostningerne. Vi har gode færger, som er både effektive og økonomiske, og som er nemme at sejle med mindre besætninger«.

Jesper Skovgaard forklarer desuden, at Molslinjen har taget principperne for prissætning fra luftfart til sig, hvilket betyder at de mindre eftertragtede afgange er billigere.

Vigtigt for turismen

Hos Destination Bornholm fortæller direktør Pernille Kofod Lydolph, at høje færgepriser igennem mange år har bremset for turismen på øen. Hun ser frem til de nye billetpriser.

»Med de markant lavere priser fjerner vi den barriere. Derfor forventer vi også, at turismen de kommende år vil vækste på toppen af de sidste års gode udvikling«, fortæller hun til Politiken.

Pernille Kofod Lydolph forklarer, at de lavere priser vil betyde, at turismen på Bornholm kan strække sig udover de almindelige højsæsonsperioder.

»Det skaber muligheden for sæsonforlængelse, og derfor er vores fokus som ø også rettet mod netop sæsonforlængelse. Det handler dels om at prøve kræfter med længere åbningsperioder, lige så vel som det forudsætter investeringer i overnatningssektoren i forhold til isolering i bygninger og lignende«.

Den kommende rute kommer til at hedde Bornholmslinjen. Der vil blive sejlet mellem Rønne og Ystad i Sverige og Rønne og Køge. I øjeblikket er Molslinjen ved at få bygget en ny færge i Finland, der skal sejle mellem Køge og Rønne. En 'klassisk' en af slagsen, så derfor ændrer det ikke ved sejltiden mellem Sjælland og Bornholm.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden