Flere danske hoteller har fokus på bæredygtigheden i den daglige drift. De benytter grøn energi, genanvender vand og affald, undgår madspild og arbejder målrettet på at opnå anerkendte økomærker (se boks).
Men hvordan sikrer man sig, at et hotel kommer hele vejen rundt om bæredygtighedsproblemerne, og at deres initiativer virkelig batter? Christian Jarby, der er seniorrådgiver i energi og klima i Det Økologisk Råd, anbefaler, at man vælger et hotel, der har Svanemærket, Blomsten eller Green Key-certificeringen.
Det er nemlig positivt, at der er lang række krav, som en virksomhed skal overholde for at få de grønne stempler. Alligevel sætter han spørgsmålstegn ved, hvor meget virksomhederne egentlig bliver kontrolleret, når de har fået certificeringen.
»Min erfaring med for eksempel Green Key er, at arbejdet ofte blot bliver til et ringbind på en hylde. Derfor skal kontrolsystemet være effektivt, så der bliver tjekket op på, at kravene også efterleves i praksis. Der skal hele tiden holdes øje med det bæredygtige arbejde«, siger han.
Ifølge Christian Jarby harGreen Keys certificering tidligere haltet, fordi de ikke satte nogle krav på energiområdet. Det er der nu, men de kunne godt være strammere, mener han. For eksempel er han ikke helt tilfreds med, at virksomheder kun skal komme med forslag til energiforbedringer, der har tjent sig selv ind igen på under tre år.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her