0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Med kabinelift og travesko til alpemejeriet

Friskmalket mælk forvandles til hårde og bløde alpeoste i en hytte på bjergsiden. Turen op til bjergmejeriet er malerisk og ostene fristende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Guldagger
Foto: Mette Guldagger
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ost må kun kaldes alpeost, hvis mælken kommer fra køerne på bjergsidernes syregrønne græs, og osten fremstilles i højderne.

Så der er en grund til, at en ung rødkindet kvinde med tørklæde om håret, kæmpe gummistøvler og forklæde står i en hytte på det, der om vinteren er en skipist, og rører i et enormt kar med 920 liter lun mælk. Hun er både mejerist og guide i mejeriet på Clavadaler Alp.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere