Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

SMUKT. Normalt betaler man ekstra får sådan en udsigt, men fra alle værelser i Sydneys Harbor Youth Hostel er udsigten bragende flot.
Foto: Tom Worthington/flickrCreativeCommons

SMUKT. Normalt betaler man ekstra får sådan en udsigt, men fra alle værelser i Sydneys Harbor Youth Hostel er udsigten bragende flot.

Hoteller

Budgetferie: Her er verdens 10 bedst-til-prisen-steder du kan overnatte

Du behøver ikke være rig for at bo med både charme og karakter. Disse hoteller og vandrehjem har begge dele - uden at koste kassen.

Hoteller

Alle, der har skullet rejse på et stramt budget, kan nikke genkendende til vandrehjem klos op ad motorvejen, mærkelige madrasser og morgenbrød med mug.

Men det kan gøres bedre. Meget bedre. Rejsebogsforlaget Lonely Planet har fundet frem til verdens 10 bedste og billigste steder at overnatte, og der er både moderne design-hybler, underskønne naturretreats og nyrenoverede palæer iblandt.

Så pak trygt rygsækken og glæd dig til overkommelige overnatninger uden overraskelser.

1. Sydney Harbor Youth Hostel, Sydney, Australien

Man kan næsten ikke tro sine egne øjne. Sådan en udsigt betaler man som regel ekstra for, men fra alle værelser i Sydneys Harbor Youth Hostel er udsigten bragende flot.

Og fra tagterrassen får man et 360 graders vue over vandet, Operahuset, havnebroen og byen lige så længe man orker.

Beliggenheden midt i the Rocks, Sydneys gamle bydel, er svær at stikke, og den centrale placering, hjælpsomme betjening og muligheden for at bo mange sammen gør stedet perfekt til familier, ikke mindst på grund af prisen på 250 kr. pr. seng pr. nat.

2. Inkosana Lodge, Champagne Valley, Drakensberg, Sydafrika

Det må være her, friluftsfolk kommer hen, når de kommer i Paradis: grønne bakker og udsigt til Drakensberg Mountains, masser af vandreruter, white water rafting, ridning og fugleliv.

Og så er ejeren tidligere professionel klatrer, der gerne øser af sin enorme viden om vandreruter området. Man kan overnatte på ethvert budget i alt fra firemands- og dobbeltværelser til sovesale, rundhytter og campingtelte i Inkosana Lodge.

Den dyreste når knap op på 250 kr. pr. nat. 7 km derfra ligger Ukhahlamba Drakensberg National Park, der er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af naturens skønhed og parkens hulemalerier.

3. Old Plovdiv Guest House, Plovdiv, Bulgarien

Egentlig stod hele ejendommen til at skulle rives ned, men det fik Hristo Guilev og hans kone gudskelov forhindret. I stedet har de med kærlig hånd renoveret stedet til ukendelighed.

Stilen er fra før verden gik af lave og der er kælet for detaljen med udvalgte antikviteter og afstemte farver. Plovdiv er Bulgariens næststørste by og en af Europas ældste.

Old Plovdiv Guest Houses lyserøde palæ ligger i den brostensbelagte gamle by, og huset prises af mange for sin gæstfrihed. Og så koster det dyreste værelse med plads til 4 kun knap 300 kr. pr. nat.

4. The Backpack, Cape Town, Sydafrika

Foto: The Backpack/flickr

Morgenkaffe i gården, fabelagtig udsigt over Table Mountain og charmerende betjening. The Backpack er kåret til Afrikas bedste hostel i 2014 og indrettet med et cool mix af afrikansk og moderne design.

Man kan bo i alt fra safaritelte til luksusværelser med eget badeværelse og bjergudsigt og prisen varierer efter sæson og grad af komfort.

Den når dog aldrig højere op end 500 kroner pr. person pr. nat. Og så sætter ejerne sætter en ære i at bidrage til en god udvikling i Sydafrika ved at drive stedet bæredygtigt og støtte op om lokale township-projekter.

5. Gasthof Grüner Baum, Sydtyrol, Italien

På grænsen til Schweiz ligger Val Venosta og den lille by Glorenza, der er omgivet af middelalderligt murværk. I området dominerer den klassiske alpestil, men Gasthof Grüner Baum overrasker med sin topmoderne indretning.

Fantastisk tagterrasse, ovenlysvinduer og minimalistiske møbler krydres med antik æstetik, og giver sammen med den rene luft og bjergtagende alpeudsigt en følelse af at være havnet på et luksusresort.

Det er dog slet ikke tilfældet når det kommer til prisen. Et værelse i højsæsonen inkl. morgenmad koster knap 450 kr. pr person pr. nat og børn får klækkelig rabat.

6. Oztel, Rio de Janeiro, Brasilien

Her er virkelig kræset for indretningen på Oztel i Rio de Janeiro, der med hvide vægge og kontrastfarvede designmøbler minder mere om et moderne kunstgalleri end et hostel.

Er man til moderne kunst og design, vil man føle sig hjemme her - og det endda lige nedenfor Rios berømte Kristusstatue. Brasilien.

Rio er ellers berygtet for skyhøje hotelpriser. Men på trods af, at man er milevidt fra et almindeligt hostel her, er priserne gode nok: man betaler stadig kun 135 kr. for en seng i sovesal i højsæsonen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

7. Fauzi Azar Inn, Nazareth, Israel

Foto: Young Shanahan/flickrCreativeCommons

Fauzi Azar Inn er noget så sjældent som en historie om et vellykket arabisk-israelsk samarbejde. Det 200 år gamle, arabiske hus havde stået tomt i 15 år og lå i ruiner inden en israelsk backpacker satte sig for at redde det og åbne et hostel her.

Det tog ham en rum tid og spandevis stærk arabisk kaffe at overbevise den arabiske Azar-familie om projektet, men da han endelig fik grønt lys blev bygningen genskabt som en lokal perle.

Det smukke hus organiserer gratis guidede ture i Nazareth og har aktivt bidraget til at omdanne den gamle bydel fra no-go zone til upcoming turistkvarter.

8. We Hostel Design, Sao Paulo, Brasilien

Foto: Fran Parente/We Hostel

Hvor andre hostels tyr til IKEAs billigste brug-og-smid-væk møblementer er intet overladt til tilfældighederne på We Hostel Design. Inden i det smukke, hvide palæ er der ædeltræ på gulvene og nøje udvalgte retro-møbler, der spiller op til strategisk placerede antikviteter og grafiske plakater.

Det er moderne minimalisme, man selv kunne drømme om at se i sine stuer, og så rent og velplejet, at det er en fryd. Og så kan man overnatte her for helt ned til 150 kr.

9. Hotel Hotel Hostel, Seattle, USA

Nej, det er ikke en trykfejl. Hotel Hotel Hostel ligger nemlig i det kreative Fremont-kvarter, hvis motto er »Frihed til Særhed« (De Libertas Quirkas), og ud over mærkelige hotel-navne er det også her man kan støde på en nøgencyklist-parade, utallige genrugsbikse, finurlige gallerier og en klassisk Lenin-statue.

Der er dog ikke noget sært over indretningen på Hotel Hotel Hostel, som er pinlig ren, modernistisk minimalisme. Stedet tiltrækker alt fra hipsters til børnefamilier og gamle hippier, og har ligesom kvarteret selv plads til alle. Prisen fejler heller ikke noget.

Det dyreste værelse for 2 med eget bad koster knap 500 kr. pr. nat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

10. On the Corner, Kolomyya, Ukraine

Gang på gang er dette undselige hostel blev kåret til det bedste sted at bo i Ukraine. Det skyldes ikke mindst husets legendariske gæstfrihed, solide hjemmelavede mad og den hjemlige atmosfære, som familien Pavliuk gør en dyd ud af på stedet.

Gæsterne føler sig simpelthen hjemme her, og bliver imødekommet på engelsk, tysk, russisk og fransk.Kolomyya har mere end 800 års historie under mange forskellige herredømmer bag sig, og ligger op til bjergkæden Karpaterne.

On the Corner ligger ca. 700 meter fra centrum og arrangerer fremragende ture i både by og bjerg. Pris for en overnatning: 100-300 kr.

Kilde: Lonely Planet

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce