Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

centralt. Sonora Inn ligger på byens hovedgade. Restauranter er kun få skridt væk.
Foto: Allan Graubæk

centralt. Sonora Inn ligger på byens hovedgade. Restauranter er kun få skridt væk.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Bo nostalgisk tæt på populær USA-park

Sonora Inn i Californien er et godt udgangspunkt fof besøg i Yosemite National Park.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteller i den billige ende i USA mangler ofte bare en lille smule særpræg. Indretningen i den ene hotel- eller motelkæde ligner på en prik den anden – måske er mønstret på sengetæppet en smule anderledes.

Men så man kan blive glædeligt overrasket over at dumpe ind et sted som Sonora Inn, hvor der er et personligt præg over indretningen. Og det er ikke gået ud over prisen, for en overnatning på hverdage kan fås for omkring 600 kroner.

Det er ikke et luksushotel, men et sted, hvor man får en overnatning – og ikke ret meget mere.

Beliggenhed: Byen Sonora ligger fint i forhold til en af Californiens største attraktioner, Yosemite nationalpark. Der er ganske vist 100 kilometer til parkens vestlige indgang, og det er lidt i overkanten, hvis man vil køre mellem hotel og park flere dage i træk. Men det er som regel dyrere at bo i byerne, der ligger tættere på Yosemite.

Indretning: Der er halvmørkt og svalt i lobbyen på Sonora Inn. Det kom som en glædelig overraskelse for Politiken, som tjekkede ind en junidag 2014 med udendørs temperatur på 35-40 grader.

Lobbyen virker lidt dyster, for der er sparet på belysningen, og møblerne og tapeterne er holdt i mørke, dunkle farver. Det ser ud til, at der helt bevidst er holdt en nostalgisk stil, selv om flere af værelserne er nyindrettede.

Politiken tjekker ind på 2. sal, så det er fint med en elevator. Hotellet betegner den selv som »historisk«.

Den har både en ydre dør og et indre metalgitter, og begge to skal helst åbnes i samme bevægelse.

Værelset er pænt stort, så der er plads til at bevæge sig rundt og sidde ved det lille arbejdsbord. Stilen er lidt gammeldags, men en del af inventaret ser helt nyt ud. Herunder et stort fladskærms-tv, og vi noterer med glæde, at der er både kaffemaskine, køleskab med frostboks samt mikroovn på værelset. På badeværelset er der badekar, men ingen separat brusekabine.

Under vores ophold var det nødvendigt at have aircondition kørende konstant – et gammelt, støjende apparat.

Som sagt har vi fået et værelse på 2. sal, men kigger alligevel ud til en terrasse med hotellets swimmingpool.

Faciliteter og service: Wifi er gratis og fungerer med tilfredsstillende hastighed.

Morgenmaden serveres i et stort lokale, hvor der er plads til alle gæster. Udvalget er på det typiske motelniveau: kaffe, te, juice, lidt frisk frugt, cornflakes, toast, vafler, wienerbrød.

Vil man have et mere regulært morgenmåltid, er det bare ud på gaden, hvor der er glimrende spisesteder, både til måltider morgen, frokost og aften.

Konklusion og pris: Sidste år i juni kostede en overnatning ca. 400 kroner, men det ser ud til, at denne sommer er dyrere.

Booker man lige nu et dobbeltværelse til hverdage i juni eller juli, koster det omkring 600 kroner. Ophold i weekenden kan koste 900 kroner per nat.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden