Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Pip. Når man indlogerer sig på Pachira Lodge i Costa Rica, skal man forberede sig på at komme helt tæt på natur og dyr.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: I regnskoven kan du bo med brøleaber og bæredygtighed

Lev i pagt med naturen i nationalparken Tortuguero i Costa Rica.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klokken er 4.50, og lyden af en luftsirene med åndenød trænger ind i værelse 20.

I går aftes faldt Politikens udsendte i søvn til lyden af skræppende fugle (var det tukanen ved restauranten eller et par papegøjer?) og græshopper, der filede løs. Nu er det brøleabens tur, fem minutter før vækkeuret ringer.

På Pachira Lodge ved nationalparken Tortuguero på Costa Ricas caribiske kyst bor man bogstavelig talt i regnskoven. Brøleaber våger i træerne over den skildpaddeformede pool, tukaner er farvestrålende pletter i træerne ved restauranten, og den insektædende salamander er værelseskammerat.

På stierne, der fører fra hovedhuset og rundt til de 88 hytter/værelser, klikker , og gule hibiscus, vild ingefær med pink blomst og lilla orkideer lyser op langs de snoede stier.

Det er ikke kun i omgivelserne, at naturen spiller en stor rolle. I hotellets tykke velkomstmappe står der blandt andet: »Målet er at fremme bæredygtig turisme ved at gøre samfund, medarbejdere og turister bevidste om vigtigheden af at leve i harmoni med naturen.«

Det betyder, at maden så vidt muligt købes lokalt, der er affaldssortering på værelserne, som i øvrigt køles ned af vifte i loftet, og på toiletterne skal det brugte papir i skraldespanden, ikke i toilettet.

Beliggenhed og pris: Hotellet ligger 5 minutter fra nationalparken Tortuguero lige over for Tortuguero by og stranden, hvor skildpadder kommer for at lægge æg. Man kan kun komme til hotellet ad vandvejen fra ’byen’ La Pavona. Fra hovedstaden San José tager det knap fire timer, inklusive bustur på tre timer.

En overnatning i dobbeltværelse koster 229 dollars. Inkluderet er alle måltider, besøg i Tortuguero by, guidet bådtur i junglen samt transport til og fra hotellet.

Indretning: De kunstfærdigt foldede håndklæder strøet med pink hibiscus er fascinerende og skrivebord og natbord i mørkt træ, der lugter lidt af kolonitid, gedigent.

Knap så charmerende, men prisværdige er de tre sorteringsskraldespande og sæbe og shampoo i dispensere. Mærkværdigt nok sad lyskontakten modsat indgangen, men så kan man passende spare på lyset.

Faciliteter og service: Der er gratis wi-fi ved receptionen, men når mange er på, er forbindelsen så langsom, at den reelt ikke kan bruges.

Alle måltider er buffet, og maden lækker og varieret. Prøv en traditionel costaricansk morgenmad: gallo pinto af stegte ris og bønner. Hertil omelet, pølser, friskskåret papaya, vandmelon og ananas samt juice og en evig strøm af kaffe con leche eller negro.

Personalet er meget venligt og opmærksomt – kaffekoppen er altid fuld, og når man mister orienteringen på vej til hytten, dukker der altid en op ud af det grønne for at vise vej.

Konklusion: Pachira Lodge er et godt udgangspunkt for oplevelser i Tortuguero Nationalpark: Både i regnskov, på strand og selv på hotellets grund føler man, at man lever i pagt med naturen. Af antallet af spisende i restauranten kan konkluderes, at hotellet er populært, men her føles aldrig overrendt, for de mange træer og buske skaber grønne lommer af fred.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden