Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Sune Højrup Bencke
Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Her er restauranten alene et ophold værd

Spisestedet på Villa Florentine i Lyon er michelinmad til overkommelig pris.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange, ikke mindst byens indbyggere, betragter Lyon som Frankrigs gastronomiske hovedstad. Byen ligger omringet af fødevareområder og er hjemsted for fransk kogekunsts nestor, Paul Bocuse, der også har lagt navn til verdensmesterskabet i gastronomi, Bocuse d’Or.

HOTELTJEK

Villa Florentine, der ligger på en høj med udsigt over hele Lyon, er et oplagt sted for en gastronomisk udforskning af byen. Ikke kun fordi det lille femstjernede hotel er en luksuriøs oplevelse, og fordi Lyon ligger foldet ud som et bykort, når man kigger ned over bydelene fra Villa Florentines terrasse (hvor du også spiser morgenmad), men også, fordi hotellets egen restaurant kan mønstre det bedste inden for det franske køkken.

Les Terrasses de Lyon, med David Delsart i spidsen og en michelinstjerne i bogen, serverer alt det klassisk franske – foie gras, due, brisler – inklusive Lyon-egnsretten quenelle (fiskeboller på geddefars, her dog på jomfruhummere i stedet) til den ret rimelige pris af 89 euro (ca. 670 kroner) for syv retter (den lille menu uden vine).

Beliggenhed: Villa Florentine ligger halvvejs oppe på Lyons Fourvière-høj med grønt omkring og udsigt over de røde tegltage i Lyons gamle bydel.

Der er kun en kort gåtur ned til centrum og en kort, men stakåndet gåtur op til kirken La Basilique de Fourvière på toppen.

Indretning: Hotellet er indrettet i et gammelt kloster. Receptionen ligger i det tidligere kapel. Der er kun 28 værelser fordelt på 5 typer.

Hotellet er lidt kluntet fordelt på to bygninger, hvilket betyder, at du som beboer i et af de fjerneste værelser skal bruge tre elevatorer og gå ad en lang gang, før du er ved morgenmadsbordet. Men det er en detalje.

Politikens værelse var med lysegule/orange vægge, lædersofa, rødmønstret blødt tæppe, walkincloset, separat toilet og stort badeværelse med både brusekabine og karbad.

Det var tungt og klassisk på den gode og trygge måde. Dobbeltsengen er enorm.

Faciliteter og service: Du kan bruge Villa Florentines pool og træningsfaciliteter, spa og hamam. Der er desuden frisk frugt og macarons på værelset samt to forskellige slags flaskevand på husets regning. Wi-fi er gratis og fungerer upåklageligt. Der mangler intet ved morgenbordet.

HOTELTJEK

Konklusion: Villa Florentine er et fredfyldt luksussted i en ellers travl, hektisk by. Hotellets husrestaurant er alene et besøg værd. Husets quenelle med hvide asparges og morkler er en af de tre bedste retter, denne skribent har spist i 2016. Forvent at betale fra 195 euro (ca. 1.460 kroner) for det billigste værelse i lavsæsonen til 795 euro (ca. 6.000 kroner) for det dyreste i højsæsonen.

Politiken var inviteret af Atout France og easyJet

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden