Mange, ikke mindst byens indbyggere, betragter Lyon som Frankrigs gastronomiske hovedstad. Byen ligger omringet af fødevareområder og er hjemsted for fransk kogekunsts nestor, Paul Bocuse, der også har lagt navn til verdensmesterskabet i gastronomi, Bocuse d’Or.
HOTELTJEK
Villa Florentine, der ligger på en høj med udsigt over hele Lyon, er et oplagt sted for en gastronomisk udforskning af byen. Ikke kun fordi det lille femstjernede hotel er en luksuriøs oplevelse, og fordi Lyon ligger foldet ud som et bykort, når man kigger ned over bydelene fra Villa Florentines terrasse (hvor du også spiser morgenmad), men også, fordi hotellets egen restaurant kan mønstre det bedste inden for det franske køkken.
Les Terrasses de Lyon, med David Delsart i spidsen og en michelinstjerne i bogen, serverer alt det klassisk franske – foie gras, due, brisler – inklusive Lyon-egnsretten quenelle (fiskeboller på geddefars, her dog på jomfruhummere i stedet) til den ret rimelige pris af 89 euro (ca. 670 kroner) for syv retter (den lille menu uden vine).
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind