Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Udsigt. Der er vue fra toppen af Clarion Hotel i Stockholm. Om den er smuk eller trist, er op til øjnene, der ser. Foto: Sune Højrup Bencke

Udsigt. Der er vue fra toppen af Clarion Hotel i Stockholm. Om den er smuk eller trist, er op til øjnene, der ser. Foto: Sune Højrup Bencke

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Vild udsigt på enormt svensk hotel

Clarion Hotel Stockholm er et godt bud på overnatning i den svenske hovedstad.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 2015 kravlede Stockholm op fra nummer 13 til 11 på listen over europæiske byer med flest overnatninger. Og den svenske hovedstad er da også en perle. Vandet over det hele, rækken af fremragende museer, restauranter, det hyggelige liv på Södermalm.

Beliggenhed: Clarion Hotel Stockholm ligger i den sydlige del af Södermalm lige ved metrostationen Skanstull. Fra hotellets indgang er der 10-15 minutters gang til den ’sjove’ del af bydelen – gaderne med de små cafeer, design- og tøjbutikker og restauranter.

Indretning: Hotellet er enormt. I alt er der 532 værelser i seks forskellige kategorier. Politiken var indlogeret i en juniorsuite på 7. sal med en både spektakulær og omfangsrig udsigt. I horisonten lurer Globen som en overskåren golfbold, dernæst ligger det smukke offentlige bad Erikdalsbadet og så en bunke kolonihaver.

Værelset er stort og bygget op om badeværelset, der er indrettet med glasparti til både badekar og bruseniche. Det betyder en fascinerende udsigt for den, der ligger og bobler i det lune vand, men absolut intet privatliv. Der er en kønsløs terrasse, som man ikke rigtig føler sig kaldet til at bruge. Der er rent. Og det er alt det vigtigste, men hotellet virker også lidt slidt, når man kigger på paneler, dørkarme og vægge. Der er en svag aroma af eddike, og en nærliggende tanke er, at juniorsuiten har haft et tidligere liv som rygerværelse.

Faciliteter og service: Der er masser af skabsplads, tv, minibar og fint fungerende wi-fi. Og sjældent har denne rejseskribent oplevet et hotel med så mange gæster, og hvor morgenmaden serveres i så god en forfatning. Masser af frisk frugt og nybagt brød. Yoghurt, kanelstænger, røræg, pandekager med flødeskum og syltetøj. For bare at nævne en smule af udvalget.

I stueplan findes også den livligt og hyggeligt udseende mexicanske restaurant Eatery Social, og på den anden side af gaden ligger den nyåbnede food court Teatern i indkøbscentret Ringen, der virkelig kan anbefales til aftensmad. Kommer du i bil til hotellet, skal du være opmærksom på, at parkering koster 350 svenske kroner (cirka 270 danske kroner) per dag.

Konklusion: På Clarion Hotel Stockholm kan alle de vigtigste dele af et hotelophold krydses af, men hotellet kunne trænge til en renovering. Forvent at betale omkring 3.000 svenske kroner (ca. 2.300 kroner) for to voksne og to børn i en juniorsuite.

Politiken var inviteret af VisitSweden

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden