Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Linder Kamure Thomsen
Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen

behageligt. De syv værelser på Mango House er udstyret enkelt og i godt design. Sengene har gode madrasser, og der er både aircon og vifte.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Tidligere kanelfabrik er blevet til elegant hotel

Mango House ligger inden for murene af det gamle fort i byen Galle på Sri Lanka.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det, som gør boutiquehotellet Mango House særligt, er det elegante miks af kolonial atmosfære og asiatisk sanselighed.

Med srilankansk morgenmad, værelser med balkon, en skyggefuld have – med mangotræer – og stilfuldt design udmærker Mango House i Galle sig betydeligt i forhold til andre af byens gode hoteller.

Læg dertil beliggenheden inden for murene af byens fort, der dateres tilbage til 1588.

Fortet blev bygget af portugiserne og senere ombygget af hollænderne i 1600-tallet, og Galle Fort var også under briterne en vigtig del af krydderihandlen. Villaen, som er blevet til Mango House, var tidligere en kanelfabrik.

Beliggenhed: Inden for murene på Galle Fort ligger alle attraktioner, f.eks. den hollandske kirke, fyrtårnet og designbutikker som Barefoot, i gåafstand. Man træder altså fra mangohaven direkte ind i hjertet i Galle og kan når som helst finde tilbage og tage et hvil på værelsets balkon.

Mange hoteller i Sri Lanka har gode parkeringsforhold og et sted at sove for chauffører, men pladsen er trang inde i Galle Fort, så har man bil og chauffør, må både køretøj og mand tilbringe natten i den nye bydel eller et andet sted langs kysten.

Indretning: Stedets kun syv værelser er lyse, rene og indrettet med få kvalitetsmøbler. Badeværelserne er rummelige, og designet er enkelt., f.eks. håndvaske i klart glas, der ligner store salatskåle. Sengene har gode madrasser, og der er både aircon og vifte.

Faciliteter og service: Næsten vigtigere end værelserne er hotellets enorme foyer, der har bløde sofaer, skabe med bøger, indrammede retro-hindifilm-plakater, gratis wi-fi og et hjælpsomt personale, der dog ikke helt formår at formidle stedets gode historie. Man må også undvære frokost og middag, da hotellet ikke har en restaurant.

Det til trods serverer Mango House en formidabel morgenmad: frisk frugt og juice, myntete og ’egg hoppers’ (hatteformede pandekager af rismel og kokosmælk, hvor et æg slås ud i pandekagen, imens den steges).

Konklusion: Med priser fra ca. 600 kr. (ingen balkon) til 1.300 kr. (familieværelse) er Mango House efter srilankanske forhold ikke et billigt hotel, men det er ganske enkelt et meget behageligt sted at være. Den gode følelse kommer af det elegante design, som både rummer asiatisk samtid og kolonihistorie, kombineret med beliggenheden midt i fortet. Selv rejsende med et stramt budget bør unde sig en enkelt nat på hotellet, der har en grøn profil og bl.a. opvarmer vand med solceller. Og det kan gøres med god samvittighed, da stedet også har en grøn profil, hvor de genbruger plastik og opvarmer vandet med solceller.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden